Bakanlık'tan başarı belgesi verilen müdüre şok

İki ay önce Bakanlığın takdir verdiği müdüre MEB'den skandal bir müdahale geldi...

Bakanlık'tan başarı belgesi verilen müdüre şok

Söke'de iki ay önce bakanlık tarafından başarı belgesi ile ödüllendirilen okul müdürü, ilçeye yeni atanan Milli Eğitim Müdürü tarafından 'değerlendirme notu düşürülerek' görevinden alındı

Söke’de, iki ay önce Ankara’ya çağrılarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ‘başarı belgesi’ ile ödüllendirilen okul müdürü Serkan Ceylan’ın müdürlük hakkı, yeni atanan İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürleri tarafından değerlendirme notu düşürülerek, elinden alındı. Eğitim-Sen üyesi olan Serkan Ceylan dokuz yıllık idareciliği döneminde okulunu iki kez ilçe birincisi, bir kez il birincisi, bir kez Türkiye üçüncüsü yapmış; okulun atıl haldeki en üst katını kız yurduna dönüştürmüş; anestezi laboratuvarı kurmuş; güneş enerjisi sistemine geçmiş; konferans salonu açmış ve ‘Serum Yeleği’ projesini patent aşamasına getirmişti. Bu arada, Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikaları ortak açıklama yaparak, Ceylan dahil, 14 müdür ve müdür yardımcısının da ‘siyasal olarak cezalandırıldığını’ savundu. 

Eğitim-Sen üyesi öğretmen Serkan Ceylan, 2005’te yapılan müdür yardımcılığı sınavını Söke birincisi olarak kazandıktan sonra aynı yıl 15 Mayıs’ta, Söke Ticaret Meslek Lisesi’ne atandı. Müdürlük sınavını da kazanan Ceylan, 5 Şubat 2010’da Bağarası Çok Programlı Lisesi’ne, 2012 yılında da Fatma Tüzzehra Orhun Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne müdür olarak atandı. Görevinden alınana dek okulda görev yapan Ceylan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. 

Bu süreçte Ceylan, ‘Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları’ kapsamında okulunu iki kez ilçe birincisi, bir kez il birincisi ve bir kez de Türkiye üçüncüsü yaptı. Okulun atıl ve yıkık haldeki en üst katını ve bodrumunu, bakanlık ödeneği almadan 104 öğrencili kız yurduna dönüştürdü. Okulun bahçesini parke taşlarıyla döşedi. Okul, yemeklerini kendi aşçılarıyla vermeye başladı. Anestezi laboratuarı ve konferans salonu kurdu. Benzinle ısınan okul, güneş enerjisiyle ısınmaya başladı. Bölgedeki yarışmalarda derece kazanan ‘Serum Yeleği’ projesinin patent aşamasına getirdi. 

Bu çabaları nedeniyle Ceylan, 17 Ocak 2013’te kaymakamlıktan başarı ve il milli eğitim müdürlüğünden teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. Yine 19 Haziran 2014’te Ankara’ya davet edilerek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başarı belgesi verildi. 

Ne var ki ilçede Meslek Eğitim Merkezi’nde müdür yardımcısı olarak görev yaparken, 16 Haziran 2014’te İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Ümit Aydın ve temmuz ayı içinde atanan şube müdürleri, 2014 yılı ‘Görev Süresi Uzatılacak Eğitim Kurumu Müdürleri İçin Değerlendirme Formu’ kapsamında, Ceylan hakkında 68 notu vererek, müdürlük hakkını elinden aldı. 

Radikal'in haberine göre, Söke’de, Serkan Ceylan gibi, görev süresi uzatılmayan 14 müdür ve müdür yardımcısı daha var. İktidara muhalif Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikaları önceki ortak açıklama yaparak, liyakat ve başarı ilkeleri göz ardı edilerek, siyasi kayırmacılık yapıldığını savundu.


<< Önceki Haber Bakanlık'tan başarı belgesi verilen müdüre şok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER