Balyoz'da bir sanığa daha ceza

Balyoz davasında, ifade vermedikleri için dosyası ayrılan 3 sanıktan biri hakkında karar verildi.

Balyoz'da bir sanığa daha ceza

 Sanıklardan Ahmet Gökhan Rahtuvan 12 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı. Diğer sanıkların savunması alınamadığı için dosyaları ayrıldı. Balyoz davasından ifadeleri alınmadığı için dosyaları ayrılan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, emekli Yüzbaşı Ali Göznek ve emekli Albay Ahmet Gökhan Rahtuvan'ın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Gökhan Rahtuvan getirildi. Duruşmada savunma yapan Rahtuvan'ın avukatı Yavuz Katı, müvekkilinin deniz subayı olduğunu hatırlatarak, "Bu ülkede hiçbir darbeyi denizciler yapmamıştır. Denizciler darbelerin içinde görev almamıştır." dedi. 

Bu arada, savcı Hüseyin Kaplan, 12 Eylül 1980 darbesinin Başbakanı Oramiral Bülend Ulusu'yu kast ederek "12 Eylül'ün Başbakanı kimdi?" diye sordu. Avukat Katı buna karşı, "Darbeyi o yapmadı" cevabını verdi. 

Duruşmada son sözü sorulan Rahtuvan, herhangi bir belge hazırlamadığını ifade ederek "Dijital belge olarak dosyada delil olarak ileri sürülen belgeler sahtedir. Herhangi bir toplantıya katılmadım. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum." dedi.
 
Ardından davayı karara bağlayan mahkeme, savunması alınamayan sanıklar Ali Göznek ve Levent Ersöz hakkındaki davayı ayırdı. Mahkeme, sanık Ahmet Gökhan Rahtuvan'ın Türkiye Cumhuriyeti İcra Vekilleri Heyetini Cebren Iskat veya Vazife Görmekten Cebren Men Etmek suçunu işlediğini belirtti. Suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği yer ve zaman, suç konusunun önem ve değeri dikkate alındığında sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar veren mahkeme, suçun eksik teşebbüs olduğunu belirtti. Bu nedenle cezayı 15 yıla indiren mahkeme, daha sonra sanığın yargılama sürecindeki olumlu tutum ve davranışlarını dikkate alarak Rahtuvan'ı 12 yıl 6 ay hapisle cezalandırdı. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken Mahkeme Başkanı Ömer Diken, karara muhalefet etti. Diken muhalefet şerhinde, eksik teşebbüs nedeniyle cezanın 15 yıla değil 16 yıla indirilmesi gerektiğini ifade etti.


(CİHAN)
<< Önceki Haber Balyoz'da bir sanığa daha ceza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER