Başbakan Erdoğan ilk defa 'Kürdistan' dedi

Başbakan Erdoğan Diyarbakır'dan birlik beraberlik çağrısı yaptı ve ilk kez Kürdistan ifadesini kullandı..

Başbakan Diyarbakır'da birlik ve beraberlik çağrısı yaptı!

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Irak Kürt Yönetimi Başkanı Barzani, Diyarbakır'da Kantar Köprülü Kavşağı'nda toplu açılış töreni için alana geldiler. Burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, ilk kez 'Kürdistan' ifadesini kullandı. Kardeşlik  ve yeni Türkiye mesajları veren Erdoğan, “Dağdakilerin indiğini, cezaevlerinin boşaldığını, birlikte yeni Türkiye olduğunu göreceğiz. Hiç endişeniz olmasın.” dedi. Barış ve dostluktan yana olduğu için Mesud Barzani’nin tarih yazdığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, çözüm süreci için Diyarbakırlılardan destek istedi.

Erdoğan, "Yüzyıl önce bu topraklarda adeta cetvelle sınırlar çizildi ama bizim muhabbetimize sınır çizemezler. Bizim ortak tarihimize, ortak medeniyetimize, ortak geleceğimize sınır çizemezler. Bizim gönüllerimizi hiçbir zaman birbirinden ayıramazlar. Bunu böyle bileceğiz, onun için rahat olacağız ve geleceğe aynı aşkla, aynı inançla yürüyeceğiz." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Diyarbakırlı kardeşim, Kürt kardeşim, Türk kardeşim, Zaza kardeşim, Arap kardeşim, bu Cumhuriyet senin Cumhuriyetindir. Bu Cumhuriyet ne kadar İzmirlinin ne kadar İstanbullunun ne kadar Ankaralının Cumhuriyetiyse işte o kadar da senin Cumhuriyetindir, bu devlet senin devletindir, bu bayrak senin bayrağındır, sen herkes gibi, 76 milyon gibi bu ülkenin öz be öz vatandaşı, bu Cumhuriyet'in, bu vatanın, bu bayrağın, bu devletin sahibisin" ifadelerini kullandı.

"Unutmayın, sizin sorumluluğunuz büyük. Bu yeni süreçte Diyarbakır'ın hakem olmasını, mürşit olmasını, sürece yol göstermesini, sürece ışık tutmasını istiyorum." diyen Başbakan Erdoğan, ilk kez Kürdistan kelimesini kullandı ve şunları söyledi:

"Diyarbakır'a hoşgeldiniz. Sizin şahsınızda Kuzey Irak Kürdistan bölgesindeki kardeşlerimizi de selamlıyoruz. Biz Erbil'de kendimizi kendi şehrimizde hissettik. Sevgili Diyarbakırlılar bugün hasrete vatan hasretini, anne, baba, kardeş hasretine burada son veriyoruz. Bugün büyük kucaklaşmaya şahit oluyoruz."

<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan ilk defa 'Kürdistan' dedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER