Başbakan Erdoğan'dan Taksim için ilk açıklama

Başbakan Erdoğan: Çalışmaların Topçu Kışlası'yla alakası yok.

Başbakan Erdoğan'dan Taksim için ilk açıklama!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin açıklamada bulundu. Başbakan Erdoğan'ın sözleri şöyle; - Bu ülkede herkesin görüşlerini özgürce ifade etme hakkı vardır. Ama hiç kimsenin hukuksuzca demokrasi dışı eylem yapma işgal eylemi yapma hakkı yoktur. Hele hele hiç kimsenin ağaçlar kesiliyor bahanesi ile ortaya çıkıp Türkiye’de gerilimi artırmaya hakkı yoktur. - Biz bu tertipleri geçmişte çok yaşadık. Muhalefetin ortamı nasıl gerdiğini defalarca gördük. Bizi izleyen milletime sesleniyorum. Oynanan oyunu herkesin görmesini istiyorum.
- Çalışmaların Topçu Kışlası ile alakası yok. Olay Gezi Parkı'ndan çıkarılarak ideolojik konuma getirildi. Politika üretemeyenlerin bu tertiplerde nasıl vazife aldıklarını gördük.  - Ana muhalefetin genel başkanı diyor ki "Hükümet istifa, polisini çek". Polis orada dün de vardı, bugün de olacak, yarın da olacak. Taksim Meydanı aşırı uçların cirit attığı bir yer olamaz. - Güvenlik güçlerimizin biber gazı kullanımı ile ilgili bir yanlışı var eyvallah. Ancak yeri geldiği zaman, kurallarına göre onun da kullanılması gerek. Bu gerçeği de göreceğiz. Dünyanın her yerinde bu uygulama yapılıyor. Bize nasihatte bulunan ülkeler kendilerine baksınlar. Ama olay aşırılığa kaçınca, biz bunun karşısındayız. Ben gerekli talimatları verdim, tüm görüntüler izletilip gereken yapılacak. - Yaptığımız çalışma ile İstanbulumuza büyük bir meydan kazandırıyoruz. Biz sadece bu millete rant sağlamanın gayreti içindeyiz. Şu an Taksim'de olanlar dürüst davranmıyor. Bu hükümeti yeşil karşıtı olarak yansıtmak büyük haksızlıktır.
- AVM yapılması konusunda verilmiş bir karar yok. Taksim'deki eylemlerin bir an önce bitirilmesini eylemcilerden rica ediyorum.  - Muhalefet partileri kışkırtıcı tavırlardan uzak durmalı. Olay miting yapmaksa, toplumsal hareket yapmaksa onun 100 bin topladığı yerde ben 1 milyon insan toplarım. İşi buraya getirmesin. 
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan Taksim için ilk açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER