Başbakan Erdoğan'dan dershane açıklaması!

Başbakan Tayyip Erdoğan, dershanelerin kapatılması konusunda geri adım atılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'dan dershane açıklaması!

  • “Ben bu makamda olduğum sürece kimse bizden geri adım beklemesin.”
  • “Diğer bakanlar döneminde böyle bir çalışma yapılmasını istedim, olmadı. Artık Nabi Bey döneminde olacak.”

Başbakan Tayyip Erdoğan, Rusya dönüşü gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Stratejik alanlarda Rusya ile önemli adımlar attıklarını ve bunların başında enerji yatırımlarının geldiğini söyledi. “Mersin Akkuyu’yu birlikte yapacağız. Bunun yatırım bedeli 20 milyar dolar.” dedi. Erdoğan, dershanelerin kapatılması konusunda ise kararlı olduklarını belirterek, “İktidara geldiğimizde Hüseyin Çelik’e ‘Hemen bir çalışma yap.’ dedim, olmadı. Aynı şeyi Nimet Hanım’a da Ömer Bey’e de söyledim. Artık Nabi Bey döneminde olacak.” açıklamasını yaptı.

Başbakan Erdoğan, Rusya dönüşü beraberindeki gazetecilere gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zaman Gazetesi'nin haberine göre, dershaneler konusunda geri adım diye bir şeyin kesinlikle olmadığını söyledi. ‘Tekrar görüşülebileceğini’ söyledikten sonra, “Kimse bizden geri adım beklemesin.” dedi. Eğitimde dönüşüme ihtiyaç olduğundan bahsetti. Başbakan, yaklaşık 1,5 yıl önce “Haftada 15 saat çalışıp, yılda iki ay tatil yapıyorlar.” dediği öğretmenlere bu kez sahip çıktı. İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Diğer bakanlar yapamadı: “Ben Hüseyin Çelik’i Milli Eğitim Bakanlığı’na atadığımda ona da aynı şeyi söyledim. ‘Dershanelerle ilgili hemen bir çalışma yap’ dedim; olmadı. Aynı şeyi Nimet Hanım’a da, Ömer Bey’e de söyledim. Onlarda da olmadı. Artık Nabi Bey döneminde bu olacak. Bu dönüşümü yaparken bizim herhangi bir art niyetimiz olamaz. Ben dershaneleri belli bir grubun olarak değerlendirmiyorum. Dershaneciliği sadece belli bir grup yapmıyor.”

Öğretmenlere haksızlık oluyor: “Şurayı anlamakta çok çok zorlanıyorum. Bizim ülkemizde şu anda 800 bini aşkın öğretmenimiz var. Bu öğretmenlerimize haksızlık olmuyor mu? Onlar bu kadar emek veriyor, çocuklarımıza. Yetiştirip geliyor, yetiştirdikten sonra dershanenin öğrenciye verdiği nedir? Hiçbir şey vermiyor iddiasında değilim. Sadece test tekniğini veriyor. Ama asıl altyapıyı hazırlayan neresidir? Devletin okuludur.”

Tekrar görüşülebilir: “MHP’nin, CHP’nin neler söylediklerine bakın. Biliyorsunuz puslu havayı sevenler vardır. Ama, onlara yem olanlara sormak lazım: Siz niye onlara böyle zemin hazırladınız? Ki, bunu aramızda birçok kez konuştuk, görüştük. Böyle bir başlığı atanların gelip de acaba bizimle, ilgili arkadaşlarımızla görüşmeleri daha isabetli olmaz mıydı? Daha önce görüştüler, gereken kendilerine söylendi. Tekrar oturup görüşülebilir. Ayrıca olayı sadece cemaat olarak kaşımayalım.”

Kapatacağız, geri adım yok: “Bütün dershane sahiplerine söylüyorum; hemen süratle okullaşmaya gidin. Her türlü desteği biz verelim. Artık geri adım atmamız diye bir şey kesinlikle yok. Yani ben bu makamda olduğum sürece kimse bizden  geri adım beklemesin. Hazirana kadar inşallah bu işi bitireceğiz. Bunu daha fazla kokutmaya gerek yok. İlk Bakanlar Kurulu’nda arkadaşlarımızdan tekrar bir sunum alacağız. O sunumdan sonra da hayırlısıyla tasarımızı getireceğiz.”

İmralı’ya gözlemci ziyareti yok: “Böyle bir planlamamız yok. İmralı’ya şunlar, bunlar gidecek gibi haberler çıktı. Böyle bir şey söz konusu değil. Bugüne kadar sadece BDP heyetinden 2-3 kişiye müsaade ettik. Onlar gidiyor, bu konuda yetki Adalet Bakanlığı’nda.”

Rusya ile gelişmeler var: Rusya ile 35 milyar dolar gibi bir dış ticaret hacmine sahibiz. Stratejik bazı alanlarda da Rusya ile gelişmeler var. Bunların da en önemlisi enerji. Geleceğe yönelik de kendileri ile daha farklı bir adım atıyoruz. Bu da nükleer enerji. Mersin Akkuyu’yu birlikte yapacağız. Bunun yatırım bedeli 20 milyar dolar. Akabinde Japon-Fransız ortaklığı olarak Sinop’taki adımı atıyoruz. Onlarla  ön anlaşmaları imzalamış bulunuyoruz. Türkiye’nin geleceğe yönelik enerji ihtiyacını istiyoruz ki buralardan temin edelim.”

Trabzon’la aramızda 61 şifresi var 

Hafta sonunu Trabzon’da geçiren Başbakan, toplu açılış töreninde halka hitap etti. Trabzon’la aralarında bir şifre olduğunu anlattı: “Ama aramızda bir şifre var 61. Trabzon ne zaman fethedildi, 1461’de. Plakası ne? 61. Bu kardeşiniz kaçıncı hükümetin başbakanı 61. 26 Şubat’ta bu kardeşiniz inşallah 61’den gün almaya başlıyor. Şimdi sizden bir başka 61 bekliyoruz. 30 Mart’ta büyükşehir Trabzon’dan büyük bir 61 bekliyoruz. Trabzon 61 diyor mu? 41 kere maşallah, 61 kere maşallah.”
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan dershane açıklaması! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER