Başbakan'ın her kesimi düşman ilan etmesinin sebebi bu...

Radikal Gazetesi Yazarı Orhan Kemal Cengiz, Başbakan'ın toplumu kutuplaştıran bir üslupla hareket ettiğini ve bunu bilerek yaptığını söyledi.

Başbakan'ın her kesimi düşman ilan etmesinin sebebi bu...

  • "Başbakanın kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı söylemleri toplumu inanılmaz geriyor"
  • "İktidar, düşman üreterek, toplumu kutuplaştırarak kendi tabanını kemikleştirmeye çalışıyor"
  • ''Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonundan sonra açığa çıkanlar hükümetin kimyasını bozdu"
  • "Başbakan, Ergenekon sanıklarını çıkararak, kendisine de 'bu şekilde komplo kuruldu' mesajı vermek istedi"
  • "Bu gemide hepimiz beraber yol alıyoruz. Gemi battıktan sonra yüzde 80 oy alsan ne olacak?"

Radikal Gazetesi Yazarı Orhan Kemal Cengiz, son dönemlerde artan sokak eylemlerinde kutuplaşma emarelerinin çok açık şekilde görüldüğünü söyledi. Cengiz, 'En dikkatli, hassas söylemlere' sahip olması gereken Başbakan'ın, toplumu yatıştırıcı, sakinleştirici, sükunete sevk edici bir dil kullanmadığını ifade etti..

Samanyolu Haber'e değerlendirmelerde bulunan Radikal Gazetesi Yazarı Orhan Kemal Cengiz, Gezi Parkı eylemlerinden Başbakan ve hükümetinin ders çıkarmadığını vurguladı:
 "Gezi Parkı olayları da maalesef iyi yönetilemedi. Çok kolay yatıştırılabilecekken ne sonuçlar doğurduğunu birlikte gördük. Başbakanın kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı söylemleri toplumu da inanılmaz geriyor. İnsanlar şiddete başvurmadan haklı taleplerini haykırmaları kadar doğal ne olabilir? Başbakan, her türlü gösteriyi suç olarak kabul ediyor. Böyle bir şey mümkün değil." 

İktidarın düşman üreterek, toplumu kutuplaştırarak kendi tabanını kemikleştirmeye çalıştığını dile getiren Cengiz, "Bu gemide hepimiz beraber yol alıyoruz. Gemi battıktan sonra yüzde 80 oy alsan ne olacak?" diye sordu. 

Radikal yazarı, iktidar partisinden bir milletvekilinin Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili twitter üzerinden gönderdiği mesajın akıllara durgunluk verdiğini söyleyerek, "Berkin Elvan'ın ölümü Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde olduğu ve olayların fitilini ateşlemek için bilinçli olabileceği şeklindeki twitter mesajını gördüğümde dehşete kapıldım. Bu denli bir şiddet dili olmamalı. Bu toplum için inanılmaz tehlikeli. Bunun özellikle altını çiziyorum." diye konuştu.

ERGENEKON'DAKİ TAHLİYELER 'KOMPLO SÖYLEMİNİ' GÜÇLENDİRME AMAÇLI

Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda açığa çıkanların hükümetin kimyasını bozulduğunu ifade eden Cengiz, "Ergenekon sanıkları bir bir çıkıyor. Anayasa Mahkemesi, hükümete tutukluluk süreleriyle ilgili Ağustos'a kadar süre tanımıştı. Ağustos'a kadar yasal düzenlemeler olabilirdi. Böylece gerekçeli kararları yazılıp gereken cezaları verilebilirdi. Başbakan onları yanına çekip 'sizin gibi bana da komplo kuruldu' mesajı vermek istedi." şeklinde konuştu.

<< Önceki Haber Başbakan'ın her kesimi düşman ilan etmesinin sebebi bu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER