'Başbakan'ın taraftarları ortamı germek istiyor'

Başbakan Erdoğan'ın 'haşhaşi' benzetmesine bir tepkiler devam ediyor.

Haşhaşi benzetmesi son derece yakışıksız

  • 'Başbakan'ın taraftarları ortamı germek istiyor'
  • 'Din kardeşleri hakkında söz söylerken dikkatli olunmalı'
  • ' Bu hareketten birilerinin çıkıp mesela ağzını bozmasını terbiyesini bozmasını kimsenin tasvip etmeyeceği bir yola tevessül etmesini bekliyorlar'
Başbakan Erdoğan'ın 'haşhaşi' benzetmesine tepkiler yağıyor. Samanyolu Haber'e değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Yazar Ahmet Turan Alkan, bir politikacının hizmet hareketine haşhaşi demesini tek kelime ile yakışıksız olarak nitelendirdi. Gazeteci Yazar Ali Bulaç da  yapılan benzetmenin tedirgin olduğunu ifade etti. 'SONUCUNU HESAP ETMEK MÜMKÜN DEĞİL'
Bu isimlendirmenin bu kötülemenin bu cadı avının bu ötelemenin sonu nereye kadar varır tabi bunu hesap etmek mümkün değil diyen Alkan, "Bunlar ancak sahibinin sorumluluğuna bırakılması gereken kelimeler. Hizmet hareketinin Türkiye ve dünyada insanlığın yardımına koştuğunu Allah rızası için çalıştığını hatırlattı.
Bu yakıştırmaları kışkırtma olarak gören Alkan, "Sayın başbakan ve taraftarları ortamı germek istiyorlar sinirlendirmek istiyorlar Bu hareketten birilerinin çıkıp bugüne kadar görülmemiş bir şey yapmasını mesela ağzını bozmasını terbiyesini bozmasını kimsenin tasvip etmeyeceği bir yola tevessül etmesini bekliyorlar. Bunlar sinir bozma hareketleridir." dedi.

'BENZERLİĞİN NASIL OLABİLECEĞİNİ SAHİBİNE SORMAK LAZIM' Haşhaşi benzetmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Ahmet Turan Alkan hizmette bulunan insanları yakından tanıdığını söyleyerek , "Böyle bir benzerlik yok zaten bu benzerliğin nasıl olabileceğini sahibine sormak lazım. Böyle bir benzerlik olamaz. Tam aksine hizmet hareketine gönül veren insanlar hiçbirinin ağzından kötü bir söz sadır olduğunu duymamışım kötü bir davranış sadır olduğunu duymamışımdır." dedi.
Bir camianın üstünü çizecek onu en kötü şekilde vasıflandıracak derecede ağır lakaplar ağır hiç kimsenin hakketmediğini savunan ve hizmet gönüllülerine iftira atıldığına dikkat çeken Ahmet Turan Alkan, din kardeşleri hakkında söz söylerken dikkatli olunmasını istedi. "Birbirimizin yüzüne bakacağımız bu gün de yarın öbür gün de, bakacağımız insanlar. Onlara bile layık görülmez, kimseye layık görülmez. bu kerih bir şeydir" diyerek ifadenin yanlışlığına dikkat çekti.
Temel stratejinin, toplumdaki hizmet hareketine mensup insanların olumlu halim, yumuşak, terbiyeli intibahını kirletmek olduğunu ifade eden Alkan, "Bu iftiralar atılan tarafa yapışmaz" dedi.
'ÜMMET OLMA ŞUURUMUZU ÇOK DERİNDEN ETKİLEYEN BİR ŞEY'
Zaman Yazarı Bulaç, hizmet hareketinin terör örgütü gibi gösterilmeye çalışılmasına karşı çıktı. Bulaç, "Şimdi düşünün AK Partili bir müslüman camiye gidip cemaatten bir müslümanla karşılaştığı zaman aynı safta yer alacak. 'Benim yanımdaki acaba haşhaşi mi, terör örgütünün üyesi mi, suikast mi düzenleyecek ?' diye düşünür gardını alır. Bu hakikaten yani bizim birlik ve beraberliğimizi kardeşlik duygumuzu ümmet olma şuurumuzu çok derinden etkileyen bir şeydir." dedi.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber 'Başbakan'ın taraftarları ortamı germek istiyor' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER