Bebeğini ölüme terk eden öğretmenin cezası belli oldu

Kocaeli'nde geçtiğimiz yıl 2 aylık bebeğini bırakıp tatile giderek bebeğinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan Seçil Müge D. müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bebeğini ölüme terk eden öğretmenin cezası belli oldu

Gölcük İlçesi'nde 20 Ekim 2013'te Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde polis memurlarının Cumhuriyet Savcısı'nı arayarak hastaneye ölü bir bebeğin getirildiğini söylemesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında daha sonra "Berk" adı verilen bebeğin açlık ve susuzluk nedeniyle öldüğü tespit edilmişti.

'YALNIZ BIRAKILAN BEBEK AÇLIK VE SUSUZLUKTAN ÖLDÜ'

Gölcük'teki bir okulda sınıf öğretmenliği yapan Seçil Müge D.nin dünyaya getirdiği bebeğin, babasının Tayyar A. olduğu anlaşılmıştı. Kurban Bayramı tatili öncesinde anne Seçil Müğe D. bebeği evde yalnız bırakarak 9 günlüğüne Adana'ya yakınlarının yanına tatile gitmiş, bebek ise açlık ve susuzluktan ölmüştü. Yakınları da almadığı için bebek, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi morgunda tutulmuş, daha sonra deprem kurbanlarının toprağa verildiği 17 Ağustos Mezarlığı'nda defnedilmişti.

'ONA ZARAR VERECEK BİR ŞEY YAPMADIM'

Bugün Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edilen ve tutuklu yargılanan sanık Seçil Müge D. duruşma salonunda söz isteyerek suçsuz olduğunu söyledi. Bebeğini sevdiğini söyleyen Seçil Müge D., "Ben çocuğumu seviyordum. Ona hiç bir şekilde zarar verecek bir şey yapmadım. Ben suçsuzum" diye konuştu.

'DETAYLI OLARAK SORUŞTURULMADI'

Mahkemede söz alan ve soruşturmanın yeterli oranda yapılmadığını iddia eden sanık avukatı Murat Yama ise, "Olayla ilgili hala soru işaretleri var. Bazı noktalar sonuca ulaştırılamadı. Bebeğin Adli Tıp'tan gelen otopsi raporunu hatırlatmak istiyorum. İstanbul Cerrah Paşa Tıp Fakültesi'nde uzman Coşkun Yorulmaz'ın görüşü alındı. Görüşünde Yorulmaz yetişkin bir bireyin aç ve susuz kalabilmesi için 3-10 gün arası, bebeklerin 3 gün ancak aç ve susuz hayatta kalabileceği görüşünü bildirdi. Bebeğe 7 gün boyunca birisi bakmış bu kişinin tespit edilip olayın genişletilmesi talebinde bulunuyorum" diye konuştu.

MÜBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme heyeti avukat Murat Yaman'ın bu talebini reddederek duruşmaya ara verdi. Ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanık Seçil Müge D.'ye önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ardından da iyi hali göz önüne alınarak müebbet hapis cezası verdi.

'HAKKIMI HELAL ETMİYORUM'

Seçil Müge D. ise kararın okunmasının ardından büyük bir şok yaşarken, mahkeme heyetine dönerek "Hakkımı helal etmiyorum" diye bağırdı.
<< Önceki Haber Bebeğini ölüme terk eden öğretmenin cezası belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER