Beklenen kritik operasyon başladı!

Rusya yanlısı milisler tarafından dün ele geçirilen Donetsk bölgesinin Slavyansk şehri emniyet ve istihbarat binasının geri almak için Ukrayna hükümeti operasyon başlattı.

Beklenen kritik operasyon başladı!

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yaptığı açıklamada, Slavyansk’ta Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) yönetiminde anti terör operasyonunun başladığını bildirdi. 

Ülkenin bütün kolluk kuvvetlerinin birliğinin dâhil olduğu operasyon için İçişleri Bakanı, Türkçe’de ‘Bismillah’ karşılığına denk gelen ‘Allah ile’ sözlerini kullandı.

Helikopter destekli devam eden operasyonda bölgeden ilk gelen haberlere göre her iki taraftan da ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. 

Çatışmanın devam ettiği bölgede can kayıplarının artabileceği belirtildi. Siyasi ve askeri uzmanlar Slavyansk şehrinin emniyet merkezinin, Rus özel birlikleri tarafından basıldığını iddia etti.

Operasyonun ilk etabında, şehir girişlerine işgalciler tarafından kurulan barikatlar yakıldı.


NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Ukrayna'nın doğusundaki gelişmelerden son derece endişeli olduğunu açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ukrayna'nın doğusunda gerilimin daha da tırmanmasından son derece endişeli olduğunu ifade etti.    Rasmussen, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Kırım'ın "yasa dışı ve gayrimeşru şekilde ele geçirilişinde" Rus birliklerince giyilen türden rütbe işaretlerinin olmadığı üniformalar giyen, özel Rus silahlarıyla donanmış insanların yeniden ortaya çıkmasının vahim bir gelişme olduğunu belirtti.

Bir açıklama da İngiltere'den
     
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Rusya'nın Ukrayna'yı istikrarsızlaştıran ve temas grubu görüşmeleri olasılığına zarar verecek adımlardan geri dönmesi gerektiğini bildirdi. Hague, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Rusya, Ukrayna'yı istikrarsızlaştıran ve temas grubu görüşmeleri olasılığına zarar verecek adımlardan geri dönmelidir. Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları yarın Lüksemburg'da bir araya gelecek. Ukrayna ile ilgili net ve birlikte olunmalıdır" ifadelerini kullandı.
              
<< Önceki Haber Beklenen kritik operasyon başladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER