Bir 'evet' için Ferhat olup dağları aştılar!

Oysa gönül erleri, Referandumda oy kullanmak için tatili bırakıp sınır kapılarına koşmuşlardı...

Referandum'da Evet için koşmuşlardı! Şimdi hiçe sayıldı

  • AK Parti'nin kanunla değiştirmek istediği HSYK, 12 Eylül 2010 referandumuyla oluşmuştu. 
  • Halkın yüzde 58'i bu tarihi oylamada "Evet" diyerek geleceğine sahip çıkmıştı. 
  • Borç para ile bilet alan, havalimanında oyunu kullanıp ilk uçakla geriye dönen binlerce eğitim gönüllüsü referanduma tam destek vermişti.  

12 Eylül 2010'da yapılan referandum, Türkiye için bir dönüm noktasıydı. Çünkü Anadolu insanı asırlık prangalarından kurtulacak, her türlü vesayete son verilecekti. İnsanlığa yardım için dünyanın dört bir yanına giden gönüllüler bu kez Anadolu'nun yardımına koşuyordu.  

Referandumda evet demek için kimi tatilini, kimileri ise umresini yarıda bırakıyordu. Mesele milletin geleceği olunca mesafelerin önemi kalmıyordu. Bir oy için onbinlerce kilometre yol aşılıyordu. 

Kamuoyu normal olarak eli kanlı Haşhaşiler bunlar mı? diye soruyor. Binlerce dolarlık yolculuk masrafına katlandılar. Hatta borç alarak Türkiye'ye gelenler bile vardı. 

Çete ve örgütle suçlananlar 12 Eylül'de "Yeter ki vesayet bitsin" dediler. Bulundukları ülkelerde işyerlerinin kapısına kilit vurdular. 

Referandumun kabulüyle vesayetin kaleleri bir bir düştü. HSYK da o kalelerden biriydi. Ama 3 yılda rüzgar tersine döndü. AK Parti yüzde 58 oyu ve bunca fedakarlığı hiçe saydı. Yeni HSYK'yı bitirmek için düğmeye bastı. 

Bakın o 'Evet' için yollara düşen vatan sevdalıları o gün neler söylemişti:

-1980 dönemini de yaşadım. O zaman 21 yaşındaydım. O zamanki sıkıntıları da biliyorum. Gideceğim işte bir gün oy kullanıp ertesi gün uçağa binip döneceğim.

-Yetişmeye çalışıyorum. Kıbrıs'tan geliyoruz tatilden. Oy kullanmak için yarıda kestik maalesef. Koşa koşa gidiyorum.

-3 Kişi geldik şimdi hemen gidip oyumuzu kullanacağız. Ondan sonra evimize gideceğiz. Çünkü bu Türkiye için çok önemli bir hadise. Umre şahsi tekamül gelişme için önemli ama bu da bütün memleketimizin için çok önemli.

-2 günlük dahi olsa bile, mutlaka gidip, bu vazifemizi ifa edip, evet mührünü basacağız.

-Cebimizden bu paralar harcanacak. İmkanı olan arkadaşlarımız var, olmayan arkadaşlarımız var, bu insanlar akın akın gidiyorsa, memleket sevdası.

-İşimin gerekirse kapısını bir hafta kapalı tutar, gider orada hür irademle ve bütün masraflarımı da kendim karşılamak şartıyla oyumu kullanır geri dönerim. Yani ben burada işi düşünmem.
<< Önceki Haber Bir 'evet' için Ferhat olup dağları aştılar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER