Bir programa daha salon vermediler, ayıbın böylesi görülmedi

Milli Eğitim, Erzurum’da Pınar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlemek istediği ‘aile içi iletişim’ seminerine engel oldu.

Bir programa daha salon vermediler, ayıbın böylesi görülmedi

Günler öncesinden ücreti ödenerek kiralanan okul salonu, programa saatler kala kapatıldı. Bin 500 kişilik davetiye dağıtılan konferans, FEM Dershanesi Salonu’nda gerçekleştirildi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra Hizmet Hareketi’ne yönelik başlatılan hak ihlallerine bir yenisi daha eklendi. Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü, Pınar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin okul salonunda düzenlemek istediği ‘aile içi iletişim’ konferansına izin vermedi. Derneğin, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilmek üzere 600 lira ödeyerek tuttuğu salon, kira sözleşmesi hiçe sayılarak iptal edildi. Programa saatler kala Erzurum Anadolu Lisesi Kültür Merkezi Salonu’nun kapatılmasına tepki gösteren dernek yönetimi, “Son derece antidemokratik bir uygulama. Herkese açık olan konferans salonunun gerekçe gösterilmeden iptal edilmesini kınıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Zaman'ın haberine göre, Aile Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Efkan Yeşildağ, Pınar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin davetlisi olarak 11 Mayıs Cumartesi günü Yakutiye ilçesindeki Erzurum Anadolu Lisesi Kültür Merkezi Salonu’nda konferans verecekti. Dernek yönetimi, hafta başında okul idaresine başvuruda bulunarak 600 liraya iki gün için salonu kiraladı. Ardından bin 500 kişilik davetiye bastırıp dağıttı. Okul yönetimi, konferanstan bir gün önce, mesai bitiminde il milli eğitim müdürlüğünün konferansa ‘onay’ vermediğini söyleyerek salon kullanımının iptal edildiğini bildirdi. Duruma tepki gösteren dernek yönetimi, söz konusu etkinliği FEM Dershanesi Salonu’nda gerçekleştirdi. Salon iptalinin kendileriyle ilgisi olmadığını belirten Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, kararın gerekçesinin de kendilerine iletilmediğini ifade etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt da iptalin tamamen il milli eğitim müdürlüğü tasarrufunda olduğunu, iptal kararının resmi yazıyla ilçe emniyet müdürlüğü ile kaymakamlığa tebliğ edildiğini anlattı. Erzurum Anadolu Lisesi idaresi ise ‘yetkileri olmadığını’ dile getirerek açıklama yapmaktan kaçındı.

YARDIM KERMESİNİ DE ENGELLEMİŞLERDİ

Salon iptaline benzer bir haber yine Erzurum’dan cumartesi günü gelmişti. Narman Yardımlaşma Derneği’nin, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlediği bina, zabıta ekipleri tarafından kapatılmıştı. Kermeste sergilenen gıda malzemeleri ve giyim eşyaları dışarı çıkartılmıştı. Hizmet Hareketi’ne yönelik engellemeler bununla sınırlı kalmadı. Daha önce de Burdur’da Kutlu Doğum programı, etkinliğe iki saat kala valilik tarafından engellenmişti. Yozgat’ta bulunan Bozok Üniversitesi de ‘Herkes O’nu Okuyor’ programı için 2 hafta öncesinden parası ödenerek kiralanan salonla ilgili sözleşmeyi iptal etmişti. Bazı vatandaşlar, il merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki salona gittikten sonra programın iptal olduğunu öğrenmiş ve geri dönmek zorunda kalmıştı.


<< Önceki Haber Bir programa daha salon vermediler, ayıbın böylesi görülmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER