Boğazı kesilerek öldürülen Uğur Yüksel'in annesinden çağrı!

“Biz ikinci kez kahrolduk. Bu kararı verenler kendilerini benim yerime koyup düşünmeliler.”

Boğazı kesilerek öldürülen Uğur Yüksel'in annesinden çağrı!

Zirve Yayınevi cinayetinde boğazı kesilerek öldürülen Uğur Yüksel’in annesi Hatice Yüksel tahliyelere karşı çıkarak, “Bu kararı verenler kendilerini benim yerime koysun.” diyor. Acılı anne, aile fertlerini derinden etkileyen bu karardan dönülmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Zaman'ın haberine göre; Malatya’daki Zirve Yayınevi’nde boğazları kesilerek öldürülenlerden Uğur Yüksel’in annesi Hatice Yüksel, sanıkların tahliye kararlarına ilişkin, “Biz ikinci kez kahrolduk. Bu kararı verenler kendilerini benim yerime koyup düşünmeliler.” dedi. Zirve Yayınevi’nde Alman uyruklu Tilman Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in öldürülmesine ilişkin olayda suçüstü yakalanan sanıklar Emre Günaydın, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Abuzer Yıldırım ile Hamit Çeker’in serbest kalması kamuoyunda infiale neden oldu. Katillerin serbest kalması maktullerin yakınlarını ise cinayetlerden sonra ikinci kez yıktı. Yayınevinde öldürülen 3 kişiden biri olan Uğur Yüksel’in annesi Hatice Yüksel, tahliye kararlarının kendilerini derinden etkilediğini ifade etti. Sanıklar serbest kalınca ikinci kez kahrolduklarını söyleyen Yüksel, “Bunların nasıl bırakıldığını anlamıyorum. Böyle bir adalet olur mu? Ne diyebilirim ki? Yıkıldık hepimiz. Çocuğum öldürülünce eşim felç oldu. 7 yıldır mahkemesine gidip geliyorum. Tek başıma adaleti arıyorum. Hiç Allah’tan korkmazlar mı?” dedi. Tahliye kararlarını duyunca eşi İbrahim Yüksel’in kriz geçirdiğini söyleyen Hatice Yüksel, şöyle devam etti: “Biz kahrolduk bu kararı duyunca. Eşim kriz geçirdi. Yani böyle bir karar olur mu? Bu karar bizi altüst etti. Biz bu yanlış karardan dönülmesini istiyoruz. Mahkeme karar vermek üzereydi. Çok yanlış bir karar oldu. Yetkililerin gerekenleri yapmasını istiyoruz. 3 kişi öldürülmüş. Daha karar verilmemiş ve katiller serbest kalıyor.”

Sanıkların kaçma şüphesi bulunduğuna işaret eden Yüksel, “İçimiz eziliyor. 3 kişiyi öldüren adamlar, üstelik bu şekilde. Böyle insanlık mı olur, nasıl bırakılır. Bari kaçmalarını engellesinler.” ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Boğazı kesilerek öldürülen Uğur Yüksel'in annesinden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER