Bombalı araçlarla ilgili şok detay!

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıya ilişkin ilk tespitler Suriye bağlantısına işaret ediyor.

Bombalı araçlarla ilgili şok detay!

Zaman'da yer alan habere göre geçtiğimiz günlerde istihbarat birimleri, Suriye tarafında üç ayrı araca bomba yükleneceği ve bunların Türkiye’de patlatılacağı bilgisine ulaştı. Araçların plaka ve modelleri belirlenerek Şanlıurfa, Hatay, Siirt ve Gaziantep üzerinden Türkiye’ye giriş yapabileceği uyarısında bulunuldu. Sınır kapılarında güvenliğin üst seviyeye çıkarılması istendi. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz pazartesi 81 ile gizli yazı gönderdiği ve El Muhaberat’ın Türkiye’de yeniden eylem planladığı konusunda uyarıda bulunduğu öğrenildi. 

Saldırıların ardından üçüncü bir araç için bölgede güvenlik üst seviyeye çıkarıldı. Terör ve istihbarat birimleri, Hatay ve ilçelerinde plakası belirlenen araca ulaşmak için yoğun çaba gösteriyor. Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerine polislerin iletişim için kullandığı telsizden 2004 model 06 AH 6072 plakalı Ford marka gri minibüs uyarısı yapıldı. Telsiz konuşmalarından minibüsün Reyhanlı'daki saldırıyla ilgisinin olabileceği belirtilerek, 'Aracın ilimize gelme ihtimali olabileceğinden tüm ekiplerin dikkatli olması, tüm yollarda tedbir alınması, aracın görülmesi halinde tedbirli davranılması gerekiyor' anonsu yapıldı.

UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATILDI

Öte yandan Yenişafak'ta yer alan habere göre bombaların menşeine yönelik yapılan ilk kriminal incelemede patlayıcının fabrikasyon olduğu tespit edildi. Saldırıda genellikle ordu envanterlerinde bulunan C-3 ya da C-4'lerden yüklü miktarda kullanıldığı tespit edilirken, patlayıcının profesyonel bir şekilde hazırlandığı ve uzaktan kumandalı bir düzenekle patlatıldığı belirtildi.
<< Önceki Haber Bombalı araçlarla ilgili şok detay! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER