Bu il ve ilçelerde okullar tatil! - Güncel haber

Türkiye'nin bir çok ilinde kar yağışı nedeniyle bugün (salı) okullar tatil edildi. İşte o iller...

Bu il ve ilçelerde okullar tatil! - Güncel haber

Kar yağışı nedeniyle aralarında İstanbul'un da bulunduğu 28 ildeki anaokulu, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.
 
İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının kesintilerle devam ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: 
" Kar yağışı ve bu gece görülecek etkili don ve buzlanma sebebiyle 8 Ocak 2013 Salı günü anaokulları ile ilk, orta ve liselerdeeğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür.''

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engellilerin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı aktarıldı.

Bazı illerde eğitime ara

Yoğun kar yağışı nedeniyle Muş, Hakkari, Ağrı, Kars, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Sivas, Malatya, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Zonguldak, Nevşehir, Ordu, Van, Düzce, Bartın, Kocaeli'nin İzmit ve Kartepe ilçeleri, Rize'nin Kalkandere ve İyidere ilçeleri, Konya'nın Halkapınar, Doğanhisar ve Yunak ilçelerinde, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi, Trabzon'un Çaykara, Çarşıbaşı, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of ve Sürmene'de tüm okullarda, Araklı, Maçka, Şalpazarı ve Yomra ilçelerinde köy okulları ile Samsun'un Asarcık, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde eğitime ara verildi.

Giresun merkez ile Piraziz, Tirebolu, Görele ve Espiye'de taşımalı eğitim yapan okullar, Keşap ilçesine bağlı Çanlıca, Karabulduk ve Küçükgeriş köyü ile Eynesil Belen köyündeki okullarda eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Yozgat'ta Akdağmadeni ve Çekerek ilçeleri ile belde ve köylerinde, Şefaatli'nin belde ve köylerinde eğitime 1 gün süre ile ara verildi.

Niğde'de de Çamardı ilçesi hariç merkez ve tüm ilçelerde okullar bir gün tatil edildi.

<< Önceki Haber Bu il ve ilçelerde okullar tatil! - Güncel haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER