Bu kadarı pes dedirtti! THY uçağındaki sansüre isyan etti

CHP’li Gürsel Tekin, 6 gazetenin THY yolcularına dağıtılmamasına, “İktidarın yaşam biçimi dayatmasına en kesin örnek” diye tepki gösterdi...

Bu kadarı pes dedirtti! THY uçağındaki sansüre isyan etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, iktidarın yurttaşlara ‘’yaşam biçimi’’ dayatmasının en bariz örneklerinden birinin de uçaklardaki uygulama olduğunu belirterek aralarında 6 gazetenin yolculara dağıtılan günlük gazete takımı arasına konulmamasına tepki gösterdi.

Tekin, CHP Belçika Birliği’nin davetlisi olarak gittiği Brüksel’de çeşitli etkinliklere katıldı.
 
“Ne gazete okuyacağınıza iktidar karar veriyor”
 
Tekin, yolculuğu sırasında gördüğü bir sansür uygulamasını da şöyle aktardı: “Türkiye’de düşünce özgürlüğünün fotoğrafını görmek istiyorsanız, uçağa binin. Sabah biz bindik, hostesler gazeteleri getirdi. Tepsideki gazetelere baktım, Sözcü, Taraf, Birgün, Evrensel, Yurt, Cumhuriyet yok! Niye yok? Fotoğrafı görebiliyor musunuz? Kimin hangi gazeteyi okuyacağına iktidar karar veriyor. Türkiye’deki demokrasinin özeti budur.”
 
17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Tekin “Ortaya çıkan tapeler, ayakkabı kutusu, saat işin sembolik kısmı. Çok büyük bir vurgun var ve bu vurgunda Bakanlar Kurulu’nun 3’te 1’i suça bulaşmış” dedi. AKP iktidarının, bulaştığı suçları örtmek ve toplumu susturabilmek için daha otoriter bir yönetime ihtiyaç duyduğunu da belirten Tekin, “Bu yüzden İç Güvenlik Yasası’na ihtiyaç duyuyor, Türkiye’yi sıkıyönetimle idare etmeye çalışıyorlar. Bunu engellemek için bedenlerimizi ortaya koymaya hazırız” diye konuştu.

TARAF
<< Önceki Haber Bu kadarı pes dedirtti! THY uçağındaki sansüre isyan etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER