Bu uyarıya dikkat! Yarın son gün

Otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan Kartlı Geçiş Sistemi yarından itibaren kullanılamayacak

Bu uyarıya dikkat! Yarın son gün

Otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS), 31 Ocak 2013 tarihinden itibaren kullanılamayacak. KGS kullanan araç sahipleri, 1 Şubat'tan itibaren Hızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) kullanacak.

PTT Genel Müdürü Osman Tural, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından tanıtımı yapılan ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile PTT Genel Müdürlüğü'nce hazırlanarak 17 Eylül 2012 itibariyle kullanılmaya başlanan HGS'nin, KGS'den farklı olarak gişelerden durmaksızın geçmeye imkan sağladığını söyledi.

KGS kartı sahibi olarak açıklanan 14 milyon sayısının, KGS sistemine geçildiği günden bugüne kadar geçen sürede satılan kart miktarı olduğuna dikkati çeken Tural, ''Örneğin benim 10 tane KGS kartım var. Bunlardan hiçbirini kullanmıyorum. İhtiyacım olduğunda gidip tekrar alıyordum, çünkü geçişte kullanılacak kadar miktar yükleniyor'' dedi.

KGS'de önemli olan konunun geçiş sırasındaki zaman kaybı olduğunu dile getiren Tural, ''Araç bariyer önünde bekliyor, kartıyla ödemeyi yapıyor ve daha sonra bariyer açılacak geçiş yapılıyor. 2 dakikaya yakın bir zaman kaybı yaşanıyor. HGS de OGS'de olduğu gibi durup yeniden hareket etmeyi ortadan kaldıracak bir sistem'' diye konuştu.


<< Önceki Haber Bu uyarıya dikkat! Yarın son gün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER