Burhan Özfatura'dan Türk okullarına destek!

Türkçe Olimpiyatları’ndan övgüyle bahseden ve destekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na eski başkan Burhan Özfatura destek verdi.

Burhan Özfatura'dan Türk okullarına destek!

  • "Türk okullarına karşı çıkanın milli duygulardan nasibi yok demektir"
  • "Bunu kötülemek için her türlü hasletten noksan olmak lazım. Bu, kinin, nefretin, nankörlüğün gözlerimizi kapatmasıdır"
  • "Biraz aklı, vicdanı olan herkesin, dünyanın dört bir tarafındaki okulları desteklemesi gerekiyor"
Türk Okulları ve dünyanın 160 ülkesinden gelen Türkçe sevdalısı çocukların yeteneklerini sergilediği Türkçe Olimpiyatları’ndan övgüyle bahsettiği için bir kısım medyanın hedefi haline gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, İzmir’in efsane başkanı Burhan Özfatura destek verdi.

Belediyeye ait salonların bu organizasyonlara açık olduğunu belirten Kocaoğlu’na teşekkür eden Özfatura, “Mantığı ve vicdanı normal olan herkesin vermesi gereken cevabı vermiş” ifadelerini kullandı. Dünyanın dört bir yanındaki Türk okullarının Türklük kavramını ve Türkçeyi dünyaya tanıttıkları ve sevdirdiklerini söyleyen Özfatura, “Türk okullarına karşı çıkanın milli duygulardan hiç nasibi yok demektir.”dedi. Yurtdışında bulunan Türk okullarının bir bölümünü ziyaret etme fırsatı bulduğunu anlatan eski başkan, “Özellikle başkanlığım döneminde hangi ülkeye gitsem oranın üst düzey vatandaşları, hep benden bir yakınlarını okullara aldırtmam için ricada bulunurdu. Bu okullar inanılmaz şekilde başarı kazandılar.” ifadelerini kullandı. Başkanlık yaptığı 10 sene içerisinde gittiği her ülkede Türk okullarına yaptığı ziyareti Türkiye’ye döndüğünde gururla anlattığını aktaran Özfatura, okulların, bulundukları ülkede Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı hizmetin çok daha fazlasını yaptığını belirtti: “Tabandan bir hizmet. Memuriyet zihniyetiyle değil, yani kalpten, ruhtan gelen bir hizmet. Bunu kötülemek için her türlü hasletten noksan olmak lazım. Bu, kinin, nefretin, nankörlüğün gözlerimizi kapatmasıdır.” Türkçe Olimpiyatları’na da gittiğine değinen Özfatura, biraz aklı, vicdanı olan herkesin, dünyanın dört bir tarafındaki okulları desteklemesi gerektiğini dile getirdi ve “Bunu kötülemek için milli değerlere hiç saygının olmaması lazım.” dedi.

Burhan Özfatura, rahmetli Turgut Özal ve Alparslan Türkeş’in her türlü desteği verdiğini, bu etkinlikler sayesinde Türkiye’nin Türk dünyasındaki yerinin ciddi bir şekilde güçlendiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk okulları aleyhinde başlattığı propagandayı da değerlendiren Özfatura, “Başbakan, şu an bir kin ve nefret dalgasının içinde boğulmuş durumda. Mantıklı kararlar veremiyor. Bir bakın, 30 Mart’tan sonrası için de Türkiye’nin şu an çöken ekonomisiyle, yolsuzlukla, yoksullukla ilgili hiçbir projesi yok. Yasaklar, kıyımlar, zulümler düşünülüyor.” dedi. Haksızlıklara karşı eli, dili ve kalbiyle karşı çıkmaya çalıştığını aktaran Özfatura, Türkiye’nin uçuruma ve tek adam yönetimine doğru gittiğine kanaat getirdiğini paylaştı.
<< Önceki Haber Burhan Özfatura'dan Türk okullarına destek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER