Cemaati kötülemek için bakın kimi referans gösterdi!

Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, camiayı hedef göstermek ve karalamak için teröristbaşı Öcalan'ın ve Kandil'deki PKK'lıların sözlerini referans aldı.

Cemaati kötülemek için bakın kimi referans gösterdi!

Türkiye bu manzarayı ibretle seyrediyor. Çeşitli karalama kampanyaları yürütülürken son olarak Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi'nin bugünkü köşe yazısını okuyanlar şok oldu. Selvi, camiayı hedef göstermek ve karalamak için "Öcalan ve Kandil nasıl bakıyor? başlıklı yazısında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın sözlerine yer verirken ondan övgüyle bahsetmeyi de unutmadı. Selvi'nin yazısının sonundaki "PKK, Ortadoğu'da ayakta kalmayı başarmış bir örgüt. Her teklifin üzerine balıklama atlasalardı, bugün yerlerinde yeller eserdi. Saddam yok PKK var. Bölge dengelerini ve uluslararası stratejiyi iyi okuyorlar. Kandil'de, 'Bizi Türkiye ile savaşa sokup, tasfiye etmek istiyorlar' düşüncesi hakim. Çok önemli ve bir o kadar da yerinde bir tespit" sözleri akıllara durgunluk verdi. 

"ÖCALAN'IN UZAK GÖRÜŞLÜLÜĞÜNÜ ORTAYA KOYMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ"

Yıllardır terör ile mücadele eden Türkiye'nin hayretle okuyacağı yazının ilk bölümde Yeni Şafak yazarı Selvi, Öcalan'ı överken şu sözlere yer veriyor; "17 Aralık kalkışmasından kısa bir süre önceki görüşmede Öcalan, 'Paralel devlet' diye tanımladığı güçlere işaret ederek, 'Eğer çözüm sürecini başarıya ulaştırmazlarsa, bunların hedefi Başbakan'ı Mursi gibi yargılamak' diyor. Bu Öcalan'ın uzak görüşlülüğünü ortaya koyması açısından önemli olduğu kadar, operasyonun hedeflerini ortaya koyması noktasından da önemli bir tespit." deniliyor.

"ASKERİ YA DA DIŞ GÜÇLERİ KOYDUKLARI BİR YER VARDI"
Hükümete yakın gazetelerin Halkbank senaryosu tutmayınca Irak petrolü senaryosuna sığınan Selvi yazısının ortasında ise "Dönelim biz tekrar Kandil'e.Ama yoğun olarak tartıştıkları konu, hükümetle Gülen Grubu arasındaki mücadele. Zorlukları şimdiye kadar askeri ya da dış güçleri koydukları bir yer vardı. Onun üzerinden değerlendirme yapıyorlardı. Bu kez birbirine yakın iki yapının mücadelesini değerlendirmede zorlanıyorlar. Buna karşın Kandil'de şu değerlendirme yapılıyor; 'Başından beri biz paralel devletin varlığını söylemiştik. Gülen cemaatinin çözüm sürecini sabote etmeye çalıştığını her fırsatta tekrar ettik. KCK operasyonlarını polisin ve yargının içindeki Gülen cemaatine mensup yapı gerçekleştirdi. Bunu dile getirdik ama hükümet bizi şimdiye kadar dinlemedi' ifadeleri hayrete düşürüyor.

"KANDİL'DEN ÇOK ÖNEMLİ VE O KADAR DA YERİNDE BİR TESPİT"

PKK hakkında methiyeler dizen Selvi yazısının sonunu ise şöyle tamamlıyor; "PKK, Ortadoğu'da ayakta kalmayı başarmış bir örgüt. Her teklifin üzerine balıklama atlasalardı, bugün yerlerinde yeller eserdi. Saddam yok PKK var. Bölge dengelerini ve uluslararası stratejiyi iyi okuyorlar. Kandil'de, 'Bizi Türkiye ile savaşa sokup, tasfiye etmek istiyorlar' düşüncesi hakim. Çok önemli ve bir o kadar da yerinde bir tespit."
<< Önceki Haber Cemaati kötülemek için bakın kimi referans gösterdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER