Danıştay saldırganı da serbest kalabilir

Hakaretten aldığı cezadan dolayı tahliye olamayan Danıştay faili Arslan serbest kalabilir. Cazasının hapiste kaldığı süreden düşülmesi istenecek.

Danıştay saldırganı da serbest kalabilir

Hakaretten aldığı cezadan dolayı tahliye olamayan Danıştay faili Arslan serbest kalabilir. Cezasının hapiste kaldığı süreden düşülmesi istenecek.

Tahliyelerde sıra Danıştay katilinde
Taraf Gazetesi'nin haberine göre, tutukluluk sürelerini düzenleyen yasanın ardından hakkında tahliye kararı verilen Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan’ın hâkimlere olan hakaretten aldığı mahkûmiyet cezasının önüne geçilmesi için avukatı harekete geçiyor. Mahkeme hâkimlerine olan hakaretten aldığı dört yıl iki aylık cezanın, hapiste yattığı süreden düşülmesini talep edecek olan avukat Oğuz Kayıran, Alparslan Arslan’ın önümüzdeki hafta tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Danıştay’a düzenlediği saldırıda 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’i öldüren Ergenekon davası sanığı Alparslan Arslan’ın serbest kalması için avukatı Oğuz Kayıran gerekli başvuruları tamamladı. Uzun tutukluluk sürelerini beş yıla indiren yasadan faydalanmak için tahliye talebinde bulunan yedi yıl dokuz aydır tutuklu bulunan Alparslan Arslan, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmişti. Ancak Arslan, dava sürecinde cezaevinde kamu malına zarar vermek ve hakaret gibi suçlardan aldığı dört yıl iki aylık kesinleşmiş cezasından dolayı serbest bırakılmamıştı. Bu kapsamda, Alparslan Arslan’ın avukatı Oğuz Kayıran, Arslan’ın cezaevinde işlediği suçların tutuklu kaldığı sürelerden düşülmesi ve Arslan’ın serbest kalması için Silivri 2. Asliye ve 1. Sulh Ceza Mahkemelerine başvuruda bulundu.

“İÇERİDEKİ SÜREDEN DÜŞÜLSÜN”

Kayıran dilekçesinde, Arslan’ın yedi yıl dokuz ay 26 gündür tutuklu bulunduğunu, Arslan’ın hakaret ve tehdit gibi suçlardan aldığı cezanın dört yıl iki ay olduğunu ancak infaz kanunlarına göre bu suçtan indirime gidilerek, üç yıl altı ay hapis yatması gerektiğini savundu. Kayıran, Yargıtay’ca onanmış suçların, Arslan’ın tutuklu kaldığı sürelerden düşülmesini ve Arslan’ın serbest bırakılmasını gerektiğini ifade etti.

BU HAFTA SERBEST KALABİLİR

Avukat Kayıran’a göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekli evrakları bu hafta içerisinde göndermesi ve mahkemenin de bu hafta içerisinde, olumlu ya da olumsuz bir karar vermesi gerekiyor.

Kayıran, “Usul yasasına göre, Alparslan Arslan’ın kesinleşmiş cezalarının tutuklu kaldığı süreden düşülmesi gerekiyor. Biz gerekli başvuruları yaptık, değerlendirmeyi yapacak olan mahkemenin bu hafta içerisinde bir karara varması gerekiyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin istenilen evrakları göndermesi durumunda, müvekkilimin bu hafta sonuna doğru serbest bırakılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber Danıştay saldırganı da serbest kalabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER