Dershanelerle ilgili görmezden gelinemeyecek gerçek

Enes Erdemirci 17 yaşında... Lise son sınıf öğrencisi... Sobası olmayan, tavanından sürekli kum dökülen tek göz odada annesi ve abisiyle yaşamaya çalışıyor. Enes'in amacı ailesini bu ortamdan çıkarmak...

Tek göz odada beklenen gelecek...

 Eğitim açığını dershaneyle kapatmak isteyen Enes, dershanelerin kapatılmak istenmesini anlamıyor ve bu gerçekleşirse hedeflerinden kopacağını düşünüyor. Annesinin feryadı ise yürekleri yakıyor.

Enes Erdemirci yokluk içinde var olmanın mücadelesini veren, hayalleri olan bir genç.

Enes Erdemirci : "Dershaneler benim geleceğime hazırlanmam için bir fırsattı. Eğer dershaneler kapanırsa ben bu fırsatı da elimden kaybedersem üniversiteyi kazanamam." 

Ama dershanelerin kapanması Enes'i korkutuyor.

Enes Erdemirci : "Zaten bizim durumumuzda yoktu. Biz dershaneye kayıt olamazdım. Onlar yine cüz-i bir miktara bana yardımcı olup dershaneye kaydettiler. Onun yanında maddi manevi bana destek veriyorlar. Eğer dershaneler kapanırsa ya da bir özelleşme olursa o özelleşen okullara ben parayı veremem."

Enes dershaneden sadece eğitim almadığını aynı zamanda maddi manevi destek aldığını söylüyor.  

Enes Erdemirci : "Öğretmenden ziyade ağabey oldular. Kardeş oldular. Benim dertlerimi dinlediler. Sınava yönelik çalışmalarda bana rehber oldular. Ben bu rehberlerimi, bu ağabeylerimi kaybetmek istemiyorum." 

Adıyaman Valiliği Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden aylık 500 TL yardım alan aile, 150 liraya kiraladıkları evin parasını dahi ödeyemiyor. Anne Zehriban Erdemirci ise herkesin aklındaki o can alıcı soruyu soruyor.

Zehriban Erdemirci : "Tek göz odaya. Ben 150 milyon ödemezken ben çocuklarıma ekmek bulamazken ben nasıl çocuğumu özel okula göndereceğim. Çocuğumun geleceğini elinden almasınlar. Çocuğumun hedeflerini elinden almasınlar."

Tavanı çökmek üzere olan tek göz odada sobasız bir ortamda ders çalışan çocuğunun dershaneyle bir yerlere geleceğini belirten anne Erdemirci, dershaneler kapatılırsa benim çocuğumun hayatı kararır diyor.

Zehriban Erdemirci : "Onlar olmasa bu ortamda sağlanmazdı. Çocuğumun dershanesi benim için değil, bütün insanlar için bu fakir aileler için hepsi için önemlidir. Dershaneler kapatılırsa ben  çocuğumun hayatı tamamen gördüğünüz gibi yok olur. Çocuğumun geleceği bu dershanelere bağlı."

Evlerinde tüp olmadığı için odun ateşinde çocuğuna yemek yapan anne, ben bu şartlarda çocuğumu ücretsiz dershaneye gönderebiliyorum. Dershane kapanırsa ben ne yaparım diyerek yetkililerden cevap bekliyor.

Zehriban Erdemirci: "Bu çocuklarımı bu boya getirene kadar avuç açtım. Ama bu saatten sonra bunların ölmesine ben göz yumamam. Ben çocuklarımın geleceğini istiyorum. Tek çaremizde bu dershanenin kapatılmaması." 

<< Önceki Haber Dershanelerle ilgili görmezden gelinemeyecek gerçek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER