Devletin gizli bilgilerini İran'a sızdırdılar!

İran adına Türkiye'de casusluk yapan isimler yargılanıyor.

Devletin gizli bilgilerini İran'a sızdırdılar!

Devletin güvenliğine ilişkin bilgiler temin ederek, İran'a sızdırmak iddiasıyla yargılanan 2 İranlı ile Türk vatandaşı Timur Ağrı hakkında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Iğdır'da 2011 yılında MİT, Vilayet, Emniyet Müdürlüğü gibi binaların fotoğraflarını çektikleri ve casusluk yaptıkları iddiasıyla İranlı Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek ve Shahram Zargham Khoei ile para karşılığı bilgi sızdırdığı öne sürülen 8 kişi yakalanmıştı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada dün savcı mütalaasını verdi. Savcı, Malek ve Khoe'nin İran adına ülkemizde casusluk faaliyeti içerisinde olan görevliler olduklarını kaydetti.

İstiharat birimleri görevlisi olan İranlılar'ın casusluk amacıyla Türk vatandaşı olan sanıklar Ali İbiş, Kamil Aras, Timur Ağrı, Nurettin Abiş, Suat Sip, Abdurrahman Yavrutürk, Ali Zengin ve Mustafa Karahan ile iletişim halinde bulunduklarını kaydeden savcı, 2 İranlı ile Timur Ağrı'nın 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Haklarında yeterli delil bulunmadığından 7 sanığa beraat istenirken, duruşma 31 Temmuz'a ertelendi.
<< Önceki Haber Devletin gizli bilgilerini İran'a sızdırdılar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER