Diyanet'in cevaplayamadığı yolsuzluk sorusu

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesindeki “Din İşleri Yüksek Kurulu Soru Cevaplandırma Platformu”na yöneltilen “Yolsuzluk ve rüşvet caiz midir?” sorusu, aradan geçen yaklaşık 1 yıla karşın cevaplanmadı. Önceki gün yapılan aramada sorunun siteden kaldırıldığı ortaya çıktı.

Diyanet'in cevaplayamadığı yolsuzluk sorusu

Diyanet’e herhangi bir soru sorabilmek için söz konusu siteye TC kimlik numarasından telefon numarasına, ev adresinden doğum tarihinize kadar bilgileri vermeniz gerekiyor. Bu bölümde, yurttaşlar dinle ilgili akıllarında kalan soruları soruyor. İnternet üzerinden kimlik numarası, isim - soyisim, doğum tarihi ve adreslerinize kadar verilerek sorduğunuz sorular belirli bir zaman içinde kurumdaki din adamları tarafından cevaplanıyor. 17 – 25 Aralık Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu sonrası sessizliğiyle gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yolsuzlukla ilgili sorulan sorulara da cevap vermemesi dikkat çekiyor.

25 Nisan 2014 tarihinde kurumun Din İşleri Yüksek Kurulu Soru Cevaplandırma Platformu’na gönderilen “Yolsuzluk ve rüşvet caiz midir?” sorusu aradan geçen süreye karşın cevaplanmadı. Tüm bilgilerin girilmesinin ardından verilen elektronik posta adresine gönderilen bilgilerde sorunun en kısa sürede cevaplanacağı belirtildi.

Ayrıca sorunun 234545 numasından takip edilebileceği vurgulandı. Verilen numarayla sorgulama yapıldığında ise “Sorunuz henüz cevaplandırılmamıştır” yanıtı ekranda beliriyordu. Dün kimlik bilgileri ve doğum tarihi girerek yapılan sorgulamada bu kez, “Soru bulunamadı” cevabı ile karşı karşıya kalındı.

<< Önceki Haber Diyanet'in cevaplayamadığı yolsuzluk sorusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER