Eğitim gönüllüsü, gözyaşları arasında toprağa verildi

Almanya'da ani kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden eğitim gönüllüsü Yusuf Döndü, memleketi Çorum'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Eğitim gönüllüsü, gözyaşları arasında toprağa verildi

Yaklaşık bir hafta önce eşiyle birlikte memleketi Çorum'da iznini kullandıktan sonra Almanya'da ilk görev yaptığı Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Neumünster kentinde yaşayan kayınpederinin evinde kalp krizi geçiren Yusuf Döndü hayatını kaybetmişti. 9 yıldır Almanya'da yaşadığı öğrenilen genç eğitim gönüllüsü sırasıyla Neumünster, Kiel ve kısa bir süre önce taşındığı Bremen kentlerinde görev yaptığı öğrenildi. 

Vefatının ardından Almanya'nın Kiel kentinde bulunan DİTİB Ulu Camii'nde cenaze namazı kılınan Döndü için memleketi Çorum'da da cenaze namazı kılındı. Döndü için Çorum merkez Ulu Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ulu Mezarda toprağa verildi.

DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI
Yusuf Döndü'nün cenaze namazına Almanya'nın yanı sıra Türkiye'nin birçok yerinden de arkadaşları ve eğitim gönüllüleri katıldı. Döndü'nun cenazesi omuzlarda taşınırken, yakın arkadaşı Orhan Özkes ayakta durmakta güçlük çekti. Özkes'i arkadaşları kollarından tutarak mezarlığa kadar götürürken, bazı yakın dostları da cenazenin ardından göz yaşlarına boğuldu.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Eğitim gönüllüsü, gözyaşları arasında toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER