Eğitim yuvalarına bir saldırı daha, dershane tamamen yandı

Şırnak il merkezi ve Silopi ilçesinde bulunan özel dershanelere dün gece ikinci bir saldırı yapıldı. Örgüt yandaşları tarafından yapılan saldırılar sonucu Silopi’deki dershane tamamen ateşe verildi.

Eğitim yuvalarına bir saldırı daha, dershane tamamen yandı

Suriye’nin Kobani şehrinde IŞİD ile PKK’nın Suriye uzantısı PYD güçleri arasında yaşanan çatışmaları bahane eden örgüt yandaşları, Türkiye’de eylem yapmaya devam ediyor. Hemen hemen Güneydoğu’nun her ilinde sokaklara dökülen eylemciler, Şırnak’ta da sağa sola saldırdı. İki gündür Şırnak’ta gittikçe artan sokak olaylarında ölü ya da yaralı olmazken, kurumlara yönelik yapılan saldırılar sonucu büyük çapta maddi hasar oluştu. İki gecedir Şırnak il merkezinde ve Silopi ilçesinde bulunan özel eğitim yuvalarını hedef alan eylemciler, dershaneleri yakıp yıktı. Şırnak’ta dershaneye yapılan saldırı sonucu büyük çapta maddi hasar oluştu. Silopi’deki dershaneye yapılan saldırı sonucu dershane tamamen kullanılmaz hale geldi. Dershaneye önce molotof atıp yakan eylemciler, ardından içeriye girip masa, sıra, kitap ve Kur’an-ı Kerim’i de ateşe verdi. Eylemcilere herhangi bir müdahale yapılmadığı ifade edildi. 

Cizre’de dün gece IŞİD'in saldırılarını protesto eden göstericiler tencere, tavalarla ve ışık kapatma eylemi yaptı. Nusaybin Caddesi’nde özel bir markete de saldırı düzenleyen eylemciler, marketi yaktı, hasar verdi. Sabah olmasına rağmen Cizre ve Silopi'de kepenkler açılmadı.

Şırnak’ta yaşanan olaylarla ilgili bir yazılı açıklamada bulunan Şırnak Valisi Hasan İpek, herkesi sağduyulu olmaya çağırdı. Vali İpek şunları söyledi: "Son zamanlarda, Kobani'de, IŞİD terör örgütünce gerçekleştirilen saldırılar sonucunda, zor durumda olan Kürt kardeşlerimizin yaşadıkları, hepimizin ortak üzüntüsüdür. Bu durum dolayısıyla, siz Şırnaklı vatandaşlarımızın hislerinin ve hassasiyetinin farkındayım. Ancak bu olayı bahane ederek, ilimizde 90’lı yılları andıran ve çözüm süreci ile bağdaşmayan provokasyon eylemleri görülmektedir. Siz sağduyulu Şırnaklı vatandaşlarımın, bu provokasyonlar ile şiddet eylemlerine karşı dikkatli olmasını ve destek vermemesini, önemle rica ediyorum."

CİHAN
<< Önceki Haber Eğitim yuvalarına bir saldırı daha, dershane tamamen yandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER