Ekmek israfını önlemeye bir destek de Medya Platformu'ndan

Ares Fuarcılık ve Dersiad (Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği), Başbakan Erdoğan’ın, ekmek israfını önleme kampanyasına tam destek verdi…

Ekmek israfını önlemeye bir destek de Medya Platformu'ndan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ekmeklerin israf edilmemesi ve doğal olarak üretilmesi konusunda başlattığı çalışmaya destek sürüyor. Öncelikle Başbakanlık yemekhanesinde beyaz ekmeği kaldırtan Erdoğan, ekmeğin kepek oranının arttırılması konusunda da talimat verdi.  Başbakana destek veren Medya Platformu, Dersiad Yönetim Kurulu Başkanı ve Ares Fuarcılık Genel Müdürü konu hakkında değerlendirmeler yaparak basın açıklamalarında bulundu.

Medya Platformu Basın Sözcüsü Ahmet Durkaya: “ Dünya’da milyonlarca insan sefaletle ve açlıkla mücadele ederken, biz bereketin sembolü ekmeklerimizi israf ederek çöplere döker olduk. İsrafı önlemek amacıyla sektöre öncelikle meslek liselerinde yetişmiş nitelikli personeller kazandırmak gerekmektedir. Üniversitelerden bu konu hakkında destek bekliyor, ilgili bölümlerin açılması konusunda çağrıda bulunuyoruz. ” açıklamasında bulundu. 

Ares Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Gençoğlu: “Ülkemizde ciddi boyutlara ulaşan ekmek israfını önleme konusunda farkındalık yaratan Sayın Başbakanımızı gönülden destekliyorum. Mart ayında Ankara’da gerçekleştireceğimiz Unlu Gıdalar Fuarında ziyaretçilere sunacağımız ekmek israfını önleyen makineler de bu konuda en büyük destekçimiz olacak” dedi. 

Dersiad Genel Başkanı Şükrü Sezgin: “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bey'in doğal ekmek tüketimini teşvik etmek amacıyla başlattığı kampanya kapsamında  Sayın Başbakanımızı bütün şube ve üyelerimizle yürekten destekliyoruz.Sağlıklı üretim ve tüketim, İsrafı önleme ve ihtiyacı olana kazandırma, bu uygulamaları hayata geçirecek nitelikli personel yetiştirme ve üreticileri motive etme Derneğimiz'in Erdemlilik ilkesi ile birebir örtüşmektedir. Bu çerçevede Başbakanlık yemekhanesinde ve Resmi organlarda beyaz ekmek servisinin durdurulması herkese örnek olacak bir uygulama olacaktır” açıklamasında bulundu.




<< Önceki Haber Ekmek israfını önlemeye bir destek de Medya Platformu'ndan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER