Emniyet mensubundan acı itiraf!

"İradesi felç olanları kandi haline bırakıyoruz"

Emniyet mensubundan acı itiraf!

Emniyet'in uyuşturucuyla mücadele biriminin müdür yardımcısı Nadir Koçak, Türkiye'deki gençlerin 'yabancı internet sitelerinden' gerçekleştirilen satışla 'esrar tuzağına' düşürüldüğünü vurguladı. Koçak, çarpıcı bir itirafta da bulundu: İradesi felç olan bağımlıları kendi haline bırakıyoruz.

Bugün'de yer alan habere göre; Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi (TÜBİM)Müdür Yardımcısı Nadir Koçak, katıldığı uyuşturucu çalıştayında önemli tespitler yaptı. Esrar satışının yurtdışındaki siteler aracılığıyla yapıldığına dikkat çeken Koçak, bu siteleri engellemek için çalıştıklarını ancak henüz istenilen başarıya ulaşılamadıklarını kaydetti.

RUSYA’DAN YAYIN YAPIYORLAR

 Yurtdışındaki sitelerle mücadelenin hiç de kolay olmadığına işaret eden Koçak, bunun sebebini ise şöyle açıkladı: “Çünkü Rusya’dan yayın yapıyorlar. Oranın polisi devreye giriyor, bir süre sonra da alan adını veya server’ını değiştirip başka bir ülkeden yeniden devreye giriyorlar. Bu sorunla mücadelenin en etkili yolu, çocuklarımızı aileden başlayarak bilinçlendirmektir.”

SANAL ALEM KONTROLSÜZ

 Koçak’ın şu tespitleri ise dikkat çekti: “Hangimiz çocuğunu sapıklarla, katillerle, hırsızlarla aynı odada yalnız bırakırız? İşte kontrolsüz sanal alemde böyle bir risk var. STK’lar maddi açıdan desteklenmeli. Belki şans oyunlarından gelen paraların bir miktarı STK’lara aktarılabilir. Belediyeler ‘bu alanda bir harcamamız yok’ diye yazı gönderiyor. Oraya da bir fon aktarılabilir.”

‘EROİN KARNIMIN İÇİNDE’

TUBİM Müdür Yardımcısı Koçak, ibretlik bir anısını da şöyle paylaştı: “Geçen gün bir kız diyor ki, ‘Kriz anında öyle bir hisse kapıldım ki, babam deseydi ki o anda kızım eroin şu anda karnımın içinde, babamın karnına elimi sokup çıkarırdım onu.’ Artık iradesi bu derece felç olmuş, ne yapacağını bilmeyen bir bağımlının zorunlu tedavi süreci mutlaka tartışılmalı. Çünkü biz iradesi gerçekten de felç olmuş bireyleri şu an kendi haline bırakıyoruz.”
<< Önceki Haber Emniyet mensubundan acı itiraf! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER