Emniyet'e bir algı operaysonu daha

Emniyet'e algı operasyonu kapsamında bir operasyon daha yapıldı.

Emniyet'e bir algı operaysonu daha

Erzurum'da yasadışı dinleme yaptıkları iddiasıyla aralarında bir emniyet müdürü ve 4 amirin bulunduğu 5 istihbarat polisi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 15 kişi de ifadeye çağırıldı. Gözaltılar, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince sabah saatlerinde gerçekleştirildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, dönemin Erzurum İstihbarat Şube Müdürü Hurşit U.'nun da aralarında bulunduğu polis şefleri görev yaptıkları illerde gözaltına alındı. Emniyet Müdürü Hurşit U. Kahramanmaraş'ta, emniyet amirleri Aslan K. Ankara'da, Serdar D. İstanbul'da ve Yücel B. Düzce'de sabah saatlerinde gözaltına alındı. Aynı saatlerde Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube'de görevli ikisi emniyet amiri 7 kişi de mesai başında ifadeleri alınmak üzere KOM ekipleri tarafından yakalandı. Gizli bir şekilde sağlık kontrolünden geçirilen istihbaratçılar, Palandöken ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binalarının bulunduğu KOM'a getirildi. Bu arada diğer gözaltına alınan Emniyet Müdürü ve amirlerinin de Erzurum'a sevk edildiği belirtildi.

Gözaltına alınan ve tutuklanan istihbaratçıların avukatı Hakan Dişkeser ve beraberindeki 6 avukat öğle saatlerinde KOM şubeye geldi. Av. Dişkeser yaptığı basın açıklamasında, "Türkiye genelinde Adana ile başlayıp, İzmir, Ankara, Antalya, Kilis, İstanbul ile devam eden istihbari dinlemelerle ilgili soruşturmanın Erzurum ayağı adı altında müvekkillerimizden de bir kısmı bulundukları illerde gözaltına alınmış vaziyette. Şu anda mevcutlu olarak buraya getiriliyor. Bazı müvekkillerimiz de sadece ifadesi alınmak üzere şu anda davet edilmiş. Biz de şu anda ifade vermek üzere KOM şubeye geldik. Müvekkillerimize isnat edilen suçlarla ilgili herhangi bir delil mevcut değildir. Sadece kanunun verdiği yetkiler çerçevesinde yapılan çalışmalardır. Bu nedenle hiçbir endişemiz yok." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Emniyet'e bir algı operaysonu daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER