Emniyette deprem üstüne deprem!

17 Aralık operasyonu sonrasında emniyet birimlerinde yaşanan görevden alma dalgasına bir yenisi daha eklendi.

Emniyette deprem üstüne deprem!

17 Aralık 2013'teki üç ayrı yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından görevden almalar Ankara ve İzmir'de devam ediyor. Bugün de aralarında şube müdürlerinin de bulunduğu toplam 809 polisin görev yeri değiştirildi. Son görev değişikliğiyle Türkiye çapında görev yeri değiştirilen polis sayısı 6 bine ulaştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde memur düzeyinde 500 civarında polisin görev yerlerinde değişiklik yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ise 35 polis memurunun görev yeri değiştirildi. Polis memurları, ilçe emniyet müdürlüklerinde görevlendirildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde de, bugün şube müdürlerinin de aralarında bulunduğu 274 kişinin görev yeri değişti. Görev yeri değişenler arasında Asayiş Şube Müdürü Özgür Duman da bulunuyor. Duman'ın yerine Asayiş Şube Müdürü Cevdet Yumuşak oldu. Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın görevden alınarak yerine Sami Uslu'nun atanmış ve kısa süre sonra 10 şube müdürünün görev yerlerinin değiştirilmiş daha sonrada aralarında 5 müdür yardımcısının bulunduğu 200 polisin görev yeri değiştirilmişti. İzmir Emniyeti bugün de Asayiş Şube Müdürü Özgür Duman'ın da yer aldığı ve aralarında şube müdürlerinin de bulunduğu 274 polisin daha görev yeri değiştirildi. Duman Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Asayiş Şube Müdürü ise Emniyet Komuta Kontrol Merkezi'nin başında görev yapan Cevdet Yumuşak oldu. Yolsuzluk operasyonlarının ardından görev yeri değişen ilk isim olan Mali Şube Eski Müdürü Emin Göktaş, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü yapılmıştı. Sadece bir gün sonrasında Tanık Koruma Şube Müdürlüğü'ne atanan Göktaş bugün alınan kararla personel emrine verildi. Aynı şekilde KOM Müdürlüğü'nden alınarak Bayraklı İlçe Emniyet Müdürü yapılan Mehmet Erikoğlu da personel emrinde merkeze çekilen diğer isim oldu. İzmir'de bugüne kadar yaklaşık 600 kişinin görev yeri değiştirildi.

Son görev değişikliğiyle İzmir'de bugüne kadar yaklaşık 600 kişinin görev yeri değiştirilirken, Türkiye çapında bu sayı 6 bine ulaştı.
<< Önceki Haber Emniyette deprem üstüne deprem! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER