Emniyet'ten 'Milletvekillerine ayrıcalık' açıklaması

Emniyet açıkladı: Milletvekili araçlarına tutanak tutup TBMM’ye gönderiyoruz..

Emniyet'ten 'Milletvekillerine ayrıcalık' açıklaması

Milletvekillerine “Trafikte ceza yazılamaması” uygulamasının genişletilmesinin ardından vekillerin ikinci arabaları için de ceza muafiyeti getirildi. İkinci aracının plakasını trafiğe bildiren milletvekillerine, ceza yazılmayacak. Böylelikle genellikle milletvekillerinin eş ve çocukları tarafından kullanılan ikinci araçlar da dokunulmaz olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, anayasal dokunulmazlıkları bulunan milletvekillerinin trafikte yaptıkları kural ihlallerinin tutanakla tespit edilerek mevzuat gereği TBMM Başkanlığı'na gönderildiğini ifade etti. Bu işlem bizzat milletvekillerinin kullandığı araçlar için geçerli olurken, trafik kurallarını ihlal eden aile fertlerine yönelik bir düzenleme bulunmadığına dikkat çekildi. 

TBMM İdare Amirliği, milletvekillerine gönderdiği yazıyla İçişleri Bakanlığı’nın TBMM üyelerine özel olarak tanıdığı bu hakkı genişlettiği belirtildi. Bakanlığın 2012’de genelgeyle başlattığı uygulamayla plakaları önceden Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirilen ve bilgisayara kaydedilen milletvekili araçları kural ihlali yapsa dahi, ceza kesilemiyor. Tespit tutanağı tutulup, Meclis Başkanlığı’na bildiriliyor. Meclis İdare Amirliği, milletvekillerinden istisna tanınacak ikinci araçları için de plaka bildirmelerini istedi. Milletvekillerine gönderilen yazıda, “Milletvekilleri tarafından bizzat kullanılan iki araç plakasının bildirilmesi durumunda iki araç için de geçerli olmak üzere aynı uygulamanın yapılacağı’ belirtilmektedir. Dilekçenin gönderilmesi halinde ikinci aracınız için de kayıtlara ‘Milletvekilinin Kullandığı Araç’ ibaresi eklenecektir.” ifadeleri yer aldı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü’ de son günlerde basında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Milletvekili araçlarının da denetlendiğinin ifade edildiği açıklamada şöyle denildi: “Anayasal dokunulmazlıkları bulunan milletvekillerinin trafikte yaptıkları kural ihlalleri tutanakla tespit edilerek mevzuat gereği TBMM Başkanlığına gönderilmektedir. Bu işlem bizzat milletvekillerinin kullandığı araçlar için geçerlidir. Haberlerde iddia edildiği gibi trafik kurallarını ihlal eden aile fertlerine yönelik bir düzenleme bulunmamaktadır.” 

CİHAN

<< Önceki Haber Emniyet'ten 'Milletvekillerine ayrıcalık' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER