Emniyetten kan donduran terör istihbaratı

Emniyetin hazırladığı rapora göre son 6 ayda 317 çocuk terör örgütü tarafından dağa çıkarıldı.

Emniyetten kan donduran terör istihbaratı

  • Emniyetin hazırladığı rapora göre son 6 ayda 317 çocuk terör örgütü tarafından dağa çıkarıldı
  • Terör örgütünün 10 farklı şehirde 48 adet Eğitim Destek Evleri (EDEV) kurduğuna dikkat çekildi
Emniyetin hazırladığı rapora göre son 6 ayda 317 çocuk terör örgütü tarafından dağa çıkarıldı. 23 Nisan'da Diyarbakır Lice'de PKK'nın düzenlediği 'Bahar Şenliği'nde kaçırılan 14 çocuk ile beraber bu sayının 331 yükseldiği vurgulandı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın hazırladığı rapor bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarla ilgili gerçeği gözler önüne serdi. Raporda son 6 ayda 317 çocuğun dağa çıkarıldığı tespiti yapıldı.

PKK gençlik yapılanması olan Devrimci Yurtsever Lise Gençliği'nin Diyarbakır Lice'de 23 Nisan'da düzenlediği 'Bahar Şenliği'ne katılan 14 öğrencinin dağa kaçırıldığı belirlenmişti. 23 Nisan'da kaçırılan 14 çocuk ile beraber bu sayının toplamda 331 yükseldiği vurgulandı.

8 BİN ÇOCUĞUN KAYDI YAPILDI

Raporda, PKK'nın şehir yapılanması olan KCK yönetiminin aralarında Diyarbakır, Ağrı, Batman, Bitlis, Van, Şırnak ve Tunceli'nin de bulunduğu 10 farklı şehirde 48 adet Eğitim Destek Evleri (EDEV) kurduğuna dikkat çekildi. Öğrencilere bu merkezler aracılığıyla ulaşıldığı ve örgütsel eğitim verildiği belirlendi. EDEV merkezlerine yaklaşık 8 bin öğrencinin kaydının yapıldığı aktarıldı.

PKK'nın terör örgütüne adam kazandırmak için lise çağındaki çocukları hedefine aldığı belirlendi. Yaşları 14 ile 17 arasında olan çocukların EDEV'ler aracılığıyla çeşitli etkinliklerle sempatizanlaştırılıp örgüt kadrolarına katıldığı öne sürüldü.

"SUİKAST İSTEDİLER”

Lisede karıştığı bir kavga yüzünden okuldan atılarak örgüte katılan ve önceki aylarda Hakkari'de güvenlik güçlerine teslim olan 16 yaşındaki A.Ş'nin tüyler ürperten ifadesinde şu bilgiler yer aldı: "Örgüt propagandası yaparak beni etkilediler. Sonrasında örgütün kırsal alanında faaliyet gösterdik. Şemdinli'de eylem yapılacak yerlerin keşiflerini yapıyorduk. Para veriyorlardı. Hakurk kampında silah eğitimi aldım. Elime Glock marka silah verdiler. Şemdinli'de polislere, kaymakam ve savcıya suikast düzenlememi istediler. Bu sırada ailem de beni arıyordu. Bir olayda beni tanıyan polis beni gördü alıp eve götürdü. Sonra tekrar kaçtım. Bir süre daha eylemlere katıldım. Ardından teslim oldum."

Di­yar­ba­kır'da 23 Ni­san’da PKK'nın Dev­rim­ci Li­se Genç­li­ği ya­pı­lan­ma­sı ta­ra­fın­dan Ba­har Şen­li­ği kap­sa­mın­da ya­pı­lan et­kin­li­ğe gö­tü­rü­len ve da­ha ha­ber alı­na­ma­yan ço­cuk­lar­dan 15 ya­şın­da­ki M.S.B'nin ai­le­si otur­ma ey­le­mi baş­lat­mış­tı.  Erol Böç­kün ile eşi Ay­sel Böç­kün oğul­la­rı­nın PKK'lı­lar­ca kad­ro­la­rı­na kat­mak için alı­ko­nul­du­ğu­nu be­lir­te­rek yetki­li­ler­den yar­dım is­te­miş­ti.
 Ba­ba Böç­kün, "PKK oğ­lum­la bir kaç ço­cu­ğu alı­koy­muş, ver­mi­yor­lar. Ço­cu­ğu­mu is­ti­yo­rum" der­ken gö­zü­yaş­lı an­ne ise, "Di­yor­lar ba­rış var. Ba­rış var­sa ni­ye ço­cuk­la­rı gö­tü­rü­yor­lar?" di­ye is­yan et­miş­ti.

GÜÇLÜ: HÜKÜMET AÇIKLAMA YAPMALI

 Böçkün ailesini ziyaret eden Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, dağa kaçırılan çocuklarla ilgili PKK’nın, hükümetin ve MİT’in açıklama yapması gerektiğini söyledi. “Hükümet her konuyla ilgili açıklama yapıyor, bununla ilgili yapmıyor” diyen Güçlü şöyle devam etti: “Öcalan ‘Biz zaten silahı bırakıyoruz niye dağa gidiyorsunuz’ neden demiyor. Hükümet neden bir çaba içine girmez.”
Güçlü, ABD ve AB’nin bu konuyla ilgili Türkiye Dışişleri’den açıklama isteyebileceğini belirtti.

PKK'NIN SEBEP OLDUĞU AİLE KAVGALARI

PKK'nın sebep olduğu aile kavgalarında geçtiğimiz yıl Diyarbakır'da 10 günde 8 kişi hayatını kaybetmişti.
  
 Hazro ilçesinde çocuklarını PKK'nın dağ kadrosuna kattığı iddiasıyla Uğurlayan ve Tekin aileleri arasında yaşanmıştı. Çıkan silahlı kavgada 8 kişi hayatını kaybetmişti.

 Kavganın arkasında ise PKK'nın aileye "Köyde her aileden örgüte katılan var. Neden sizin aileden örgüte katılan yok" baskısının olduğu ortaya çıkmıştı. Ardından 11 Nisan'da Mardin Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi'yi kurşunlayan Mehmet Faruk Çelik, eylem sebebi olarak kızının ve oğlunun PKK'ya katılmasından Asi'yi sorumlu tutmasını göstermişti.

EN FAZLA KATILIM 2011'DE

Terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katılımlar incelendiğinde örgütün 2000 ile 2012 yılları arasında 4 bin 260 çocuğu dağa çıkartığı belirtiliyor.
 Buna göre, 2000'de 100, 2001'de 150, 2002'de 200, 2003'te 210, 2004'te 500, 2005'te 400, 2006'da 250, 2007'de 300, 2008'de 500, 2009'da 300, 2010'da 350, 2011'de 750 ve 2012'ni ilk 4 ayında 200 çocuk PKK tarafından kandırılarak örgüt saflarına katılmış.

<< Önceki Haber Emniyetten kan donduran terör istihbaratı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER