Erdoğan'dan IŞİD'e rehine çağrısı

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk vatandaşları rehin alan IŞİD terör örgütüne vatandaşları bırakması yönünde çağrıda bulundu.

Erdoğan'dan IŞİD'e rehine çağrısı

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk vatandaşları rehin alan IŞİD'e vatandaşları bırakması yönünde çağrıda bulundu. Erdoğan, "Buyurun Irak’ta maalesef IŞİD diye bir örgüt, 49 tane vatandaşımızı kaçırdılar. Şu anda hala onlara rehin olarak duruyor. Diyorum ki; bakın bunun size sağlayacağı bir fayda yok ey IŞİD. Bizim bu 49 vatandaşımızı bırakmanız gerekir. Eğer Müslümansanız, ne Müslüman'a ne herhangi bir savunmasız insana bu şekilde zulmetmeniz doğru değildir." dedi.

"EY IŞİD"

Erdoğan, Musul'da IŞİD tarafından rehin alınan vatandaşlara da değinerek, "Buyurun Irak’ta maalesef IŞİD diye bir örgüt, 49 tane vatandaşımızı kaçırdılar. Şu anda hala onlara rehin olarak duruyor. Diyorum ki; bakın bunun size sağlayacağı bir fayda yok ey IŞİD. Bizim bu 49 vatandaşımızı bırakmanız gerekir. Eğer Müslümansanız, ne Müslüman'a ne herhangi bir savunmasız insana bu şekilde zulmetmeniz doğru değildir. Bu vatandaşlarımızı bırakın. Bunu tekraren söylüyorum. Bizim dış politikamız barış üzerinedir. Yeni şartlarla birlikte dünyada küresel meselelere katkıda bulunmayı bu barış üzerine inşa etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"HAYATLARI YALAN ÜZERİNE KURULU"

Erdoğan, "Bir defa süratle İsrail’in ateşkesi sağlaması, ateşi kesmesi lazım. Diyor ki; havan topu attılar, roket attılar. Peki, kaç tane İsrailli öldü, var mı ölen? Hayır. Nasıl oluyor bu iş, roket, havan topu atıyorlar bir kişi ölmüyor. Ama sizin şu anda öldürdüğünüz Filistinli sayısı 100’e yaklaştı. Hayatları yalan üzerine kurulu. Dürüst değiller. Biz şuna inanırız; zulme rıza zulümdür. Zalimlerin yanında yer alamayız. O adımları atarken dikkatli olmamız lazım. Şu anda dünya barışını arzuluyorsak Ortadoğu da bunu arzuluyor. Dünyanın her yeri buna hasret. Ama dikkat edin İslam dünyasını paramparça ediyorlar. Mısır, Libya, Suriye, Irak öyle..." diye konuştu.


"FİLİSTİN'DE TARAFSIZ OLAMAYIZ"

Bölgedeki sorunlara değinen Erdoğan, şunları söyledi: "Irak’taki hadiseler, Suriye’deki insanlık trajedisi daha kapsamlı bir strateji geliştirme imkanını ortaya çıkardı. Türkiye, Suriye’deki trajediye siyasi çözüm bulunması için çabalarını sürdürecektir. Tarihimizin ve ecdadımızın bize yüklediği kutsal emanet gereğince kapılarımız mazlumlara her zaman açık olacaktır." diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Diyorlar ki Ortadoğu’da, Filistin'de tarafsız olmalıyız. Filistin davası bizim davamızdır. Çanakkale’de şehitleri bulunan Filistinlilere asla sırtımızı dönmeyecek, onlara zulme teslim etmeyeceğiz. Dengeler adına, strateji adına susan dünyaya rağmen biz Filistin’in hak ve onur davasını dünyaya duyurmaya devam edeceğiz."


CİHAN




<< Önceki Haber Erdoğan'dan IŞİD'e rehine çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER