Erdoğan'dan o dergiye sert cevap

Başbakan Erdoğan, Soma olaylarıyla ilgili bir haberinde "Cehenneme git Erdoğan" başlığını kullanan Alman dergisi Der Spiegel'e tepki gösterdi.

Erdoğan'dan o dergiye sert cevap

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) kuruluşunun 10'uncu yıldönümü etkinliğinin yapıldığı Lanxess Arena Spor Salonu'nda konuşan Erdoğan, Der Spiegel'in Soma'daki faciadan sonraki bir haberinde "Cehenneme git Erdoğan" başlıklı yazısını eleştirdi.

Der Spiegel, Soma'daki maden faciası sonrası yaptığı bir haberinde Başbakan Erdoğan için "Cehenneme git Erdoğan" başlığını kullanmış ve tepki görmüştü.

"NASIL BİLİYORSA CEHENNEMİN YOLUNU?" 

Bakıyorsun hemen buraya yansıması olmuş. Burada bir kısım medya ve bazı örgütler ne yazık ki Soma faciasını kendileri için ranta dönüştürmek için Türkiye Başbakanı’na farklı şekillerde hakaretler ediyorlar. Bir tane kendini bilmez derginin attığı manşet manidardı. Şahsımı cehenneme gönderiyordu. Nasıl biliyorsa cehennemin yolunu?”

"TAYYİP ERDOĞAN KÖMÜR OCAKLARININ HAVASINI BİLİR"

Bunlar bizim o kömür ocaklarına giren kardeşlerime bidon kafalı dediler, göbeğini kaşıyan adam dediler. Şu anda Tayyip Erdoğan o kömür ocaklarının havasını bilir. Ben masada oturarak kömür ocağını tanımadım. Kömür ocağına indim. Kömür ocağının derinliklerinde 4-5 kilometre gittik, orada kömür çıkardım, kardeşlerimizle oturduk yemeğimizi yedik. Ama bunlar Boğaz’ın o güzel sularına bakarak demlenenlerden. Benim Enerji Bakanım da o ocaklara girdi. Siz kimlerle neyi değerlendiriyorsunuz ya. Batı bunu senin iyi anlaman lazım. Ülkemdekiler ne yazarsa yazsın 30 Mart’ta cevaplarını zaten aldılar. Bundan sonra da alacaklar. Şu anda hangi merasimi yaptık, hatimler, Kuran’larla Soma’yı andık. Ama diğerleri maalesef ortalığı terörize etmek suretiyle kan gölüne çevirdiler, iki gencimizi öldürdüler. Batı hala polisimize fatura kesmeye çalışıyor. Molotof kokteyliyle aracın camı kırılarak iki polisimiz yandı. Tedavideler. Bütün bu terör eylemlerine karşı ne yapacaktı bizim polisimiz. Emniyet amirini nasıl dövüyorlar televizyonlarda izlediniz. Ortada hiçbir şey yok. O semt benim semtim, çok iyi bilirim oraları. Başaramayacaklar, bu iş de çözülecek, ama öyle ama böyle. 10 yıl önce Avrupa’da sayıları 6 milyona yaklaşan Türklerin hakları için mücadele etmek üzere Avrupalı Türk Demokratlar Birliği kuruldu.”

"ENTEGRASYONA ‘EVET’ ASİMİLASYONA ‘HAYIR"

“10. Kuruluş yıldönümünü idrak ettiğimiz Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra da başarılar diliyorum. Hacı Bektaş’ın dediği gibi bir oyacağız, iri olacağız, diri olacağız. Referansımız her zaman hukuk olacak, barış olacak, demokrasi olacak. Uyumu savunduk. Uyumlu bir toplum olmak üzere yürümeyi savunduk. Kendi öz kültüründen, öz dilinden taviz vermeden entegrasyonu teşvik etmeyi savunduk. Entegrasyona devam edeceğiz ama bunu bazı medya organizasyonları farklı yöne çekiyor. İnanıyorum ki entegrasyon noktasında sizler hiçbir zaman zorluk çıkarmadınız. Ama asimilasyon dersek, hayır. Ben yine aynısını söylüyorum. Çünkü biz dinimizden, dilimizden, kültürümüzden taviz veremeyiz.

<< Önceki Haber Erdoğan'dan o dergiye sert cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER