Erdoğan'ı zor duruma sokan Bakanlık raporu

Soma'daki maden kazasıyla ilgili Başbakan Erdoğan'ın "kaza bu işin doğasında var" sözleri tartışılırken, Çalışma Bakanlığı'nın hazırladığı rapor bunun tam tersini söyledi. Raporda iş sağlığı ve güvenliği vurgusu dikkat çekildi..

Başbakan Erdoğan Soma faciasıyla ilgili açıklama yaptı

Başbakan Erdoğan Soma'daki maden faciasının ardından "Bunlar olağan şeyler.. Literatürde iş kazası diye kavram var yapısında fıtratında bunlar var.. Hiç kaza olmayacak diye bir şey madenlerde yok.." demişti. Ancak Çalışma Bakanlığı'nın hazırladığı rapor dikkat çekici. Raporda "Kazaların doğal sonuç olarak kabul edilmesi iş sağlığı ve güvenliği açısından büyük bir tehdittir" ifadelerine yer verildi.

İŞ KAZALARI DİKKAT ÇEKİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin hazırladığı raporda, iş kazaları ayrıntılı olarak masaya yatırılıyor, kazalara "doğal" denemeyeceği belirtildi.

EN ÇOK KAZA KÖMÜR ÇIKARTILMASINDA YAŞANIYOR

SGK verilerine göre 2002-2012 arasındaki 10 yılda iş kazası sebebiyle hayatını kaybeden işçi sayısı 12 bin 154. Kazanın en çok yaşandığı iş kolu 8 bin 828 ile 'kömür ve linyit çıkartılması' olarak dikkat çekiyor. 

MADENCİLİKTE KAZA ORANI YÜZDE 10.4 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre iş kazası oranlarının artış gösterdiği tek sektör madencilik ve taş ocakçılığı. 'İş Kazaları ve İşe Bağlı Sağlık Problemleri' araştırmasına göre 2013'te madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe kaza oranı yüzde 10.4 ile ilk sırada yer alıyor..

<< Önceki Haber Erdoğan'ı zor duruma sokan Bakanlık raporu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER