Ergun Babahan'dan çok çarpıcı 'kumpas' yorumu

Kimi AKP yöneticilerinin övündükleri, vatandaştan oy isterken kullandıkları darbe soruşturmalarından "kumpas" diye söz etmesi kamuoyunda tepkiyle karşılanıyor. Gazeteci Yazar Ergun Babahan, "Eğer 'kumpas' iddiası doğru ise sorumlusunun AKP'nin bizzat kendisinin olduğunu" söyledi.

Kimi AKP'lilerin "orduya kumpas" iddiasına büyük eleştiri var!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan her yerden bomba ve lav silahlarının fışkırdığı Ergenekon Soruşturması'nın savcılarına defalarca destek olmuştu. 

BAŞBAKAN DAVALARIN "SAVCISIYIZ" DEMİŞTİ!

 "Çukurlardan nasıl el bombalarının çıktığını nasıl tüfeklerin çıktığını. Bir yerleri yok etmenin gayreti içerisinde planların çıktığını çok iyi görüyoruz." diyen Recep Tayyip Erdoğan muhalefetin Ergenekon soruşturmaları için kendisine söylediği "savcı" sıfatına da "Hakkı savunmanın gayreti içerisindeyiz eğer bu anlamda savcılıksa evet savcıyız!" sözleriyle sahip çıkıyordu. 

Rüşvet soruşturmasıyla kutu kutu paralar ortaya çıkınca, AKP'den kimi isimler, iktidarın övündüğü darbe soruşturmalarının "kumpas" olduğunu öne sürmeye başladılar. 

İktidar yandaşı havuz medyası da, "kumpas iddiası" sanki gerçekmiş gibi vatandaşı kandırmaya çalışıyor. Gazeteci Yazar Ergun Babahan, Recep Tayyip Erdoğan'la sık görüştüğü dönemde Başbakan'ın sık sık Ergenekon Yapılanmasından darbeci diye söz ettiğini aktarıyor.

"DAVALAR KUMPASSA BUNUN BAŞINDA BİZZAT AKP HÜKÜMETİ SORUMLU"

"Başbakan ile birebir konuşan insanlardan biriyim. O davaların darbe girişimlerinin gerçek olduğunu bizzat kendi ağzından sayısız kere duydum." ifadelerini kullanan Ergun Babahan, "iktidardan bazı isimlerin iddia ettiği gibi darbe girişimini mercek altına alan davalar kumpassa bunun başında bizzat AKP hükümetinin sorumlu olduğunu" vurguladı. 

"ERDOĞAN'IN BİLGİSİ DAHİLİNDE YAPILMIŞTIR"

"Eğer burada bir kumpas varsa cemaat değil, işte AKP Hükümeti'nin İçişleri Bakanı'nın büyük ihtimalle Başbakanın bilgisi dahilinde yapılan atamalar sonucu ortaya çıkan bir kumpas vardır." diyen Gazeteci Yazar Ergun Babahan, AKP'nin yolsuzluğa bulaşmış iktidarı korumak için "kumpas" iddiasını ortaya attığını söyledi ve şu ifadelerde bulundu:

"Askeri vesayetin yıkılması dönüm noktasındaydı. O gün için yaptığı etikti doğruydu. Bugün yaptığı anti demokratik, yolsuzluklara bulaşmış iktidarı koruma kaygısına dönüşmüş durumda."
<< Önceki Haber Ergun Babahan'dan çok çarpıcı 'kumpas' yorumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER