Esed'in gizli anlaşmasını ortaya çıkaran görüntü!

Hizbullah, İran ordusu, Iraklı milisler, El Kaide derken şimdi de Rus askerlerin Suriye’de Esed rejimi için savaştığı ortaya çıktı.

Esed'in gizli anlaşmasını ortaya çıkaran görüntü!

  • Çoğu emekli subaylardan oluşan Rus askerlerin fotoğrafları yayımlandı.
  • Esed kendini gizlemek için Suriyeli iş adamını görevlendirmiş.

Suriye'de yaşanan savaşta merkezi Lübnan’da olan Hizbullah, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun özel birlikleri olan El Kuds, Irak’tan gelen Şii militanlar gibi birçok askeri gücün Beşar Esed yönetiminin devrilmemesi için Suriye’de muhaliflere karşı savaştığı artık tüm dünyanın bildiği bir gerçek... Ancak Rus komandoların da denklemin içinde yer aldığı bilinmiyordu. Ta ki Rus Fontanka gazetesi bu fotoğrafları yayınlayana kadar. 




Fontanka gazetesi Rus istihbarat kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, çoğunluğu Rus ordusundan ya da Rus istihbaratı FSB’den emekli ya da disiplin cezasıyla atılma olan subaylardan oluşan Rus askerlerin Suriye’nin Lazkiye ve Tartus kentlerinde savaştığını belirtti. Bu iddiasını doğrulamak için sayıları 276 olan askerlerin Suriye’de çektirip sosyal medya sitelerinde paylaştığı fotoğrafları da yayınladı.



Liderleri gözaltında

İddiaya göre ordudan ve FSB’den ayrılan bu askerler, ‘Slavonic Corps’ adını verdikleri bir özel güvenlik şirketini Rusya’nın St. Petersburg kentinde kurdu. Bu şirketin ilk müşterisi de Şam yönetiminin lideri Beşar Esed oldu. Çoğu sıkı eğitimli olan bu Rus komandoları kritik bölgelerde koruma amaçlı olarak görevlendiren Esed, kişi başı aylık 4 bin dolar ödüyor.

Rus askerlerinin Suriye'de Esed için çalıştığını kamufle etmek için Slavonic Corps şirketiyle anlaşmayı Esed’ın görevlendirdiği bir Suriyeli iş adamının yaptığı iddia edildi. Yine gazetede yayınlanan iddiaya göre FSB, güvenlik şirketinin faaliyetlerinden rahatsız oldu; hatta askeri grubun liderlerinden biri de Rus polisi tarafından gözaltına alındı.

AYDA 4 BİN DOLAR ALIYORLAR

Çok iyi bir eğitime sahip paralı Rus askerleri, Esad’dan kişi başına aylık 4 bin dolar (yaklaşık 8 bin TL) alıyor.
<< Önceki Haber Esed'in gizli anlaşmasını ortaya çıkaran görüntü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER