Eski Milli Türk Talebe Birliği Başkanından hükümete uyarı

Eski Milli Türk Talebe Birliği Başkanı Rasim Cinisli, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere hükümet üyelerinin yurtdışındaki Türk okulları aleyhinde propaganda yapmasına anlam veremediğini belirtti.

Eski Milli Türk Talebe Birliği  Başkanından hükümete uyarı


Eski Milli Türk Talebe Birliği  Başkanı ve eski Demokrat Parti milletvekili Rasim Cinisli, yurtdışındaki Türk okullarının kapatılması için yabancı mevkidaşlarına telefon açarak tezviratta bulunan hükümet yetkililerine önemli uyarılarda bulundu.


Cinisli, meselenin bir kültür seferberliği olduğunu, bugüne kadar buna emsal bir hizmetin olmadığını söyledi. O okulları bizzat gördüğünü belirten Cinisli, “Bugün Türkiye’nin, Türk devletinin ve Türk milletinin elinde mücevherdir. Eğer kaybedilirse son derece zarara uğrayacağımız bir iştir. 160 devlette okul var. Bu okullarda Türk bayrağı asılıyor. Bir toplantıda arkadaşım tenkit etmek için bir şey söyledi bana. Dedi ki; ‘bu okulların suyu nereden geliyor?’ ‘Ben o suyun nereden geldiğini biliyorum ama ben de sana bir soru sorayım’ dedim. ‘Bu okullar kimin ununu öğütüyor. Kime ekmek yapıyor, bunu düşündün mü?’ 160 devlette sizin merkezle irtibatınızı sağlıyor.” diye konuştu.

Erzurum’un köklü ailelerinden birine mensup olan Rasim Cinisli, önceki gün Cihan TV Network’teki Tatil Sabahı programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk okulları ile ilgili başından geçen bir hikâyeyi de aktaran Cinisli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben, Allah rahmet eylesin Ahmet Kabaklı Hoca ve bir grup arkadaş ile Macaristan’a uğradık. Yolda giderken bir grup gençleri gördük. Gençler bizi davet ettiler okula, okulda yemek ikram ettiler. Oradaki heyette Macaristan’da bir banka ile ilgileniyorlardı. Gündüz Türk ataşesine gittik, banka hakkında bilgi istedik. Memur ‘bilmiyorum’ dedi. Türk ataşesi, ticaret ataşesi, o bilgiden mahrumdu. Akşam yemekte bu konu açılınca arkadaşlardan birisi, birine telefon etti. O genç geldi, o bankayla ilgili kuruluşunu, tarihini, sermayesinin kimlere ait olduğunu, ortaklarının kimler olduğunu, borcunu, alacağını, bütün detayı ile ifade etti. Şimdi yabancı bir ülkede alınan bu bilgiler, Türkiye için bulunamaz bir kıymettedir.”

‘GÜLEN, BANA ‘PARTİCİLİKLE İŞİMİZ OLMAZ’ DEDİ’

Rasim Cinisli, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin siyasetle ilgisinin olduğuna inanmadığını da bildirdi. DYP İstanbul il başkanı olduğu dönemde diğer cemaatlerden temsilen bir kişiyi yönetime aldığını, aynı teklifi Hocaefendi’ye yaptığını belirten Cinisli, ancak “Bizim particilikle işimiz olmaz. Biz particilik yapmayız, siyaset yapmayız. Ama sana dua ederiz.” cevabını aldığını kaydetti. Cinisli, “Fethullah Gülen Hocaefendi’nin particilik yapacağına ben inanmam. Siyaset adamı öyle şeyler söylemeli ki, yarın mahcup olmamalı. Maşeri vicdan bunları teraziye koyup tartar. Kamuoyu bunları vicdanın da tartar. Ben yalnız su kadarını söyleyeyim, herkes için bu geçerlidir, eskilerin bir güzel sözü var; öfke gelir göz kararır, öfke gider yüz kızarır.” diye konuştu.
<< Önceki Haber Eski Milli Türk Talebe Birliği Başkanından hükümete uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER