Estonya Türkiye maçı geniş özeti ve golleri izle (Türkiye Estonya milli maç özeti)

Türkiye Estonya maçının geniş özeti ve golleri burada...A Milli Futbol Takımı, deplasmanda Estonya'yı yenerek, ikinci sıraya yükseldi.

Estonya Türkiye maçı geniş özeti ve golleri izle (Türkiye Estonya milli maç özeti)




A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 9. maçında deplasmanda Estonya'yı 2-0 yenerek, ikinci sıraya yükseldi. A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 9. maçında deplasmanda Estonya karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. 

Dünya Kupası'na gidebilmek için play-off turuna kalabilme mücadelesi veren ay-yıldızlı ekip, ilk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü eline almak için mücadeleyi rakip sahaya yıkmaya çalıştı.

Topu ayağında daha fazla tutarak rakibi karşısında baskı kuran milli takım, Estonya kalesine ilk şutunu 21. dakikada Umut Bulut ile gönderdi. Bu pozisyondan iki dakika sonra Umut'un kafa golüyle maçta 1-0 öne geçen Türkiye, ilerleyen sürede daha temkinli oynadı.

İlk yarı Türkiye'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı golle başladı

A Milli Futbol Takımı ikinci yarıya golle başladı.

47. dakikada Umut Bulut'un kafa ile indirdiği topla buluşan Gökhan Töre'nin pasında, savunmanın arkasına sarkarak kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Yılmaz, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek Türkiye'yi maçta 2-0 öne geçirdi.

88. dakikada Alper Potuk'un pasında ceza alanının dışında sol çaprazda Olcay Şahan'ın vuruşunda kaleci Pareiko uçarak topu tokatladı. Pozisyonun devamında Estonya savunması topu uzaklaştırdı. 

Karşılaşma Türkiye'nin 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Milliler bu sonuçla, play-off'a kalma umudunu İstanbul'da Hollanda ile yapacağı son maça taşıdı.

Estonya'yı yenen Türkiye 2. sıraya yükseldi

Gruptaki diğer maçlarda Hollanda, Macaristan'ı 8 - 1, Romanya'da deplasmanda Andorra'yı 4 - 0 mağlup etti. Bu sonuçların ardından Hollanda puanını 25'e çıkardı gruptaki liderliğini sürdürdü. Türkiye ise 16 puan ve averajla 2., aynı puanla Romanya ise 3. sırada yer aldı. Macaristan ise 8 - 1'lik mağlubiyetin ardından 14 puanla 4. sıraya indi.

Fatih Terim: Caner'e üzüldüm

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Estonya maçında sarı kart görerek Hollanda maçı öncesinde cezalı duruma düşen Caner'e çok üzüldüğünü söyledi. Terim, Caner'in en formda ve en diri oyuncularından biri olduğunu dile getirdi.




<< Önceki Haber Estonya Türkiye maçı geniş özeti ve golleri izle (Türkiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER