Eylemciler bu sefer de TEM Otoyolu'nu hedef seçti

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, dün gece yarısı korkunç bir facianın eşiğinden dönüldü...

Eylemciler bu sefer de TEM Otoyolu'nu hedef seçti

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, dün gece yarısı üzerlerine yağ ve benzin döktükleri 30 civarında araç lastiği ile yaklaşık 20 molotof kokteylini TEM Otoyolu'na atmaya hazırlanan 7 kişilik bir grup, polis ve jandarmanın gerçekleştirdiği operasyon sonucu amaçlarına ulaşamadan yakalandı. Polis daha sonra sabaha kadar süren operasyonla evlere baskın yaparak birçok kişiyi daha gözaltına aldı.

IŞİD terör örgütünün Kobani'ye yönelik saldırılarının ardından başta İstanbul olmak üzere birçok kentte gerçekleştirilen ve birçok can kaybına da yol açan protestolar sürerken, dün gece belki de büyük bir faciayla sonuçlanabilecek bir terör olayının önüne son anda geçirdi. Edinilen bilgiye göre, Gebze'de bir grup, 30 civarında araç lastiğini TEM Otoyolu'nun Gebze Arapçeşme Mahallesi Kirazpınar geçişindeki köprüye getirerek, burada üzerlerine yağ ve benzin dökerek hazırlık yaptı. Bununla birlikte kola ve bira şişelerinden 20 civarında molotof kokteyli de hazırlayıp, bunları TEM Otoyolu'na atmaya hazırlanan grupla ilgili ihbar alan polis ve jandarma ekipleri, saat 24.00 sıralarında ortak operasyon düzenledi.

Operasyon sırasında TEM Otoyolu'nda belki de büyük bir faciaya yol açabilecek eyleme hazırlanan 6-7 kişilik grup etkisiz hale getirildi. Bu arada polis sabaha kadar sürdürdüğü operasyonla bazı evlere baskın yaptı. Bu olayla ilgili olarak soruşturma sürerken, polis ve jandarma bölgede olası terör olaylarına karşı yoğun önlemler aldı.

DHA
<< Önceki Haber Eylemciler bu sefer de TEM Otoyolu'nu hedef seçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER