Facebook, yabancı dil sorununu çözdü!

1.5 milyar üye sayısını aşan sosyal ağ Facebook, kullanıcıları için yeni bir özellikle karşımıza çıkıyor.

Facebook, yabancı dil sorununu çözdü!

Tüm dünyada farklı kültür ve dillerde üyesi bulunan Facebook, farklı ülkelerde farklı diller konuşan kişilerin birbirleri ile iletişim kurarken yaşadıkları dil problemini fark ederek bu duruma çözüm üretti.
 
Dünya üzerinde farklı ülkelerdeki insanlarla iletişim kurmak isteyen ancak yabancı dil engeline takılan kullanıcılarının yardımına koşan Facebook, yeni satın aldığı şirket ve geliştirdiği yeni özellik sayesinde bu sorunları ortadan kaldırmayı planlıyor.Bu yolda atılan ilk adım ise, çevrimiçi ve çevrimdışı anlık olarak çeviri yapabilen Jibbigo'u bünyesine kattı.
 
25’ten fazla dil ile hizmet veren Jibbigo, 2009 yılında Mobile Technologies tarafından kurularak kısa sürede birçok tekil kullanıcının ve firmaların çözüm ortağı oldu. Facebook bünyesine geçen başarılı tercüme uygulaması, Facebook Messenger’e entegre edilerek dünya üzerindeki tüm kullanıcıların birbiriyle sağlıklı iletişim kurmasında köprü olmaya hazırlanıyor.
 
Her ne kadar Jibbigo’nun Facebook’a pahalıya patladığı düşünülse de, sunduğu yeni hizmet sayesinde Facebook Messenger kullanıcı sayısının ciddi bir artış yakalanacağı şüphesiz.
<< Önceki Haber Facebook, yabancı dil sorununu çözdü! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER