Feyzioğlu'ndan sağduyu çağrısı

Feyzioğlu: Tüm yurttaşlarımızı sağduyuya çağırıyoruz. Şiddet eylemlerinden sokak eylemlerinden kaçınmak lazımdır

Feyzioğlu'ndan sağduyu çağrısı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Tüm yurttaşlarımızı sağduyuya çağırıyoruz. Bugün duygusal değil, akılcı davranma zamanıdır. Şiddet eylemlerinden sokak eylemlerinden kaçınmak lazımdır" dedi.
               
Feyzioğlu, TBB'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
               
"IŞİD'in Türkiye'nin de meselesi haline geldiği" belirtilmesi üzerine Feyzioğlu, "Biz askeri strateji uzmanı değiliz. Ancak polise, askere silah sıkarak, dükkanları yakarak, şehir meydanlarında gösteriler yaparak IŞİD ile mücadele edilmez. Bu olsa olsa Ortadoğu'daki bu kaosu Türkiye'ye taşır ve bundan da herhalde öncelikle IŞİD ve benzeri terör örgütleri mutluluk duyar" diye konuştu.
               
Türkiye'nin karışmasının bölge açısından da dünya açısından da bir felaket olacağını belirten Feyzioğlu, "Biz tüm yurttaşlarımızı sağ duyuya çağırıyoruz bugün duygusal değil, akılcı davranma zamanıdır. Şiddet eylemlerinden sokak eylemlerinden kaçınmak lazımdır" dedi.
               
"Türkiye'nin IŞİD'e hoşgörüyle yaklaştığı" iddialarının kaygı yarattığını dile getiren Feyzioğlu, "Terör örgütlerine sempatiyle yaklaşılmaz. Terör örgütleriyle müzakere olmaz. Terör örgütlerine kararlılıkla yaklaşılır" ifadelerini kullandı.
               
Türkiye'nin dış politikasını eleştiren Feyzioğlu, "Terör örgütü terör örgütüdür. IŞİD'in bu hale nasıl geldiğini çok iyi incelemek gerekir. Günde 2 milyon dolardan fazla gelir elde ettiği söylenen, ağır silahlarla donatılmış bir terör örgütüyle dünya ilk defa karşılaşmıştır. Bu hale nasıl gelindiğini araştırırken dünyanın bütün devletlerinin, bölgenin en büyük devleti Türkiye'nin kendini sorgulaması gerekir" görüşünü savundu.
               
AA

<< Önceki Haber Feyzioğlu'ndan sağduyu çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER