Fuat Avni: 'Gerekirse isim isim yazacağım'

Twitter fenomeni Fuat Avni, bu kez de yeni yargı paketinin ardından Yargıtay ve Danıştay’a seçilecek 180 yeni üyenin şimdiden belirlendiğini ve listenin elinde olduğunu yazdı.

Fuat Avni: 'Gerekirse isim isim yazacağım'

Fuat Avni, Yargıtay ve Danıştay'a yeni üye atamalarında skandal bir plan olduğunu yazdı. Avni, Danıştay ve Yargıtay’daki daire sayılarını artırılması ve adli yıl açılış törenlerinin kaldırılmasını da içeren yeni yargı paketinin Genel Kurul’da kabul edilmesine rağmen Anayasa Mahkemesi'nin iptali gibi seçenekleri ortadan kaldırmak için hemen onaylanmadığını, Cuma'nın beklendiğini iddia etti. Twitter'da yazılanlara göre yüksek yargıya yapılacak atamalar Pazartesi günü HSYK'da göstermelik seçimle (oy oranlarının yayınlanması kaldırıldı) yapılacak, AYM iptal etse bile kararlar geriye yürümeyeceği için üyeler göreve devam edecek.

'İSTİHBARAT İSİM İSİM ARAŞTIRDI' İDDİASI

İddiaya göre atanacaklar, hükümetin desteklediği Yargıda Birlik Platformu (YBP) için çalışan yüzden fazla hakim ve savcı 14-15 Kasım'da devlet imkanıyla Antalya'da yapılan tatilde; diğerlerininse 4-7 Aralık’ta Ankara ve Kızılcahamam hakim evindeki gizli toplantıda belirlendi. Anayasa Mahkemesi’nin durdurma kararı verme ihtimaline karşı araya hafta sonunun girmesinin beklendiğini yazan Fuat Avni, bu isimlerin MİT tarafından incelenip onaylandığını da öne sürdü.

PAZARTESİ FORMALİTE SEÇİMLE ATAMA

''HSYK, Yargıtay’a 144, Danıştay’a 36 yeni üye seçmek için Pazartesi sabah dokuzda toplanacak. Geçen hafta yönetmeliği değiştirdiklerinden tek turda ve hızlıca seçimi bitirecekler” diyen Fuat Avni, söz konusu değişiklikle seçilebilecek nitelikteki hakim ve savcı listesinin yanı sıra kimin kaç oy aldığının yayınlanmasının kaldırıldığına dikkat çekti. Twitter fenomeni Fuat Avni şöyle devam etti:

“Geçen hafta yönetmeliği değiştirdiklerinden tek turda ve hızlıca seçimi bitirecekler. Kanunun Anayasa'ya aykırı olduğunu biliyorlar. Seçilebilecek nitelikteki hakim ve savcı listesinin yayınlanması kaldırıldığı gibi kimin kaç oy aldığının yayınlanması da kaldırıldı. Seçilecekler belli. İşaretlenmiş listeler üyelerin ellerinde. Pazartesi formalite icabı seçim yapacak öğlene kadar tek turda tamamlanacak. AYM'ye başvuru olursa AYM karar vermeden seçim bitecek. AYM kanunu iptal etse de karar geriye yürümediği için seçilenler üyeliği kazanacak'' 

GEREKİRSE İSMEN DE YAZACAĞIM

Seçilecek üyelerin listesi elimde diyen twitter fenomeni, ''bu kişileri gerekirse ismen yazacağım. Oyun bozma zamanı.” diye yazdı
<< Önceki Haber Fuat Avni: 'Gerekirse isim isim yazacağım' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER