GESİAD'dan kapatılmayla ilgili açıklama

Başkanı Mehmet Zenginer, kapatılmayla ilgili önemli noktalara değindi...

GESİAD'dan kapatılmayla ilgili açıklama

Gebze Sanayici ve İş Adamları Derneği (GESİAD) Başkanı Mehmet Zenginer’e göre dershaneleri kapatma girişimi Anayasa teminatı altındaki teşebbüs hürriyeti ile çelişiyor

"Öncelikle dershaneleri ihtiyaç haline getiren sebepler ortadan kaldırılmadan dershanelerin kapatılması eğitim sistemine çok ciddi darbe vuracaktır. Okullar varken paralel eğitim olması hoş değil dense de bunun sebeplerini doğuran ihtiyaçların ortadan kaldırmak gerek. Hayatın ve ekonominin en temel olgusu olan arz-talep meselesi olarak algılanmalıdır. Bütün bunlar dikkate alınarak bir çalışma yapılmalıdır." 

ANAYASA TEMİNATI ALTINDAKİ HÜRRİYETLE ÇELİŞİYOR

"Anayasa’mızın 48. maddesinde “Herkes, dilediği alanda çalışma ve sözleşme hürriyetlerine sahiptir. Özel teşebbüsler kurmak serbesttir.” ifadesi yer alır. Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik hukuk devleti ilkesinin altını dolduran hürriyetlerden biri olan teşebbüs hürriyetinin Meclis marifeti ile de olsa gasp edilmesi, kısıtlanması kabul edilemez. Bu açıdan Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershaneleri kapatmak üzere hazırladığı kanun taslağı, Anayasa’nın 48. maddesi ile devletin temel amaç ve görevlerini tanımlayan 5. maddesine aykırıdır. Kanunlar Anayasa’ya aykırılık teşkil edemeyeceğine göre MEB’in gece yarısı girişimini TBMM onaylarsa, hukuk devleti ilkesi ağır yara alacaktır. Hal böyle iken iş dünyasındaki derin sessizliği izah etmek zor."
<< Önceki Haber GESİAD'dan kapatılmayla ilgili açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER