GYV kendi binasına giremiyor

Gazeteci ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV) Eyüp'te kullandığı tarihi bina ikinci kez boşaltıldı. Binaya geri dönülebileceğine ilişkin mahkeme kararı üzerine avukatları ile birlikte binaya giren GYV yetkilileri, Eyüp Belediyesi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden olduğu belirtilen kişilerce bina dışına çıkarıldı.

GYV kendi binasına giremiyor

GYV bünyesindeki Kültürler Arası Diyalog Merkezi (KADİM), Eyüp Düğmeciler Caddesi üzerinde bulunan Kara Süleyman Tekkesi'ndeki merkezinden ikinci kez tahliye edildi. Mahkeme kararı ve beraberindeki iki avukatı ile öğle saatlerinde binaya gelen GYV yetkilileri, binadan zorla dışarı çıkarıldı. 26 Aralık'ta gerçekleştirilen tahliye sonrası hukuki süreç başlatan vakıf yetkilileri, 18. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin ihtiyati tedbir kararı ile tahliyenin durdurulması ve taşınmazın iadesi kararı üzerine binaya girmek istedi. Engelle karşılaşan yetkililer, 24. İcra Müdürlüğü'ne yaptıkları müracaat sonrası icra memuru ile birlikte geldikleri binayı teslim aldı. Ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Eyüp Belediyesi'nden olduğu belirtilen kişiler, binanı GYV'ye teslim edilmeyeceğini belirterek GYV yetkililerinin binadan ayrılmasını istedi. Hukuki süreç gereği burada olduklarını belirten avukatlar ve vakıf yöneticileri zorla binadan çıkarıldı. Hukuki kararın uygulanması için polisten yardım talep eden vakıf yetkililerinin bu isteği, "Amirimizi bekliyoruz" diyen polisler tarafından bir süre oyalandıktan sonra yerine getirilmedi. 

KADİM'de 26 Aralık'ta yaşanan tahliye sonrası hukuki süreç başlattıklarını belirten GYV Yönetim Kurulu Üyesi Recep Usta, hukuki süreci aktarıp binaya geldikten sonra yaşananlar hakkında şunları söyledi: "14.00 civarında İcra Müdürlüğü'nden yetkili bir arkadaşla, iki avukat arkadaşımız buraya geldik. Geldiğimizde kapı açıktı, içeri girdik. İcra memuru arkadaşımız tespitlerini yaptı, tutanaklarını tuttu, "Tamam" dedi, "Siz artık buradasınız. Burası sizin." Çok kısa süre içerisinde kim olduklarını bilmediğimiz kişiler, burada olamayacağımızı belirtip dışarı çıkmamızı istediler. Ortak noktanın hukuk olduğunu belirterek, hukuki olarak buraya girdiğimizi belirttik. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden geldiler, emniyetten geldiler, kalabalık bir hayli arttı. Arkadaşlarımız 155'i aradı, "Burada zor durumdayız, kararı uygulatamıyoruz, sizin desteğinize ihtiyacımız var" dediler. Buraya Eyüp Emniyet Müdürlüğü'nden emniyet amiri ve yetkililer geldi. Maalesef gelen emniyet yetkilileri bizi buradan çıkarttılar. Gelen yetkililer, alınan hukuki kararı maalesef uygulamayacaklarını söylediler. Hatta içlerinden bir tanesinin; "Biz devletiz, uygulamıyoruz. Ne yapabilirseniz yapın" şeklinde ifadeleri oldu. Üzücü bir şey ama biz gene hukuki yollardan hakkımızı arayacağız. Çünkü bizim ortak noktamız hukuk, başka bir ortak noktamız olamaz. Biz burada 2 avukat arkadaş bir de ben vardım, 3 kişiye karşı maalesef 30 kişi, maalesef bizi darp ederek çıkartmak istediler. Kabul edilebilir bir şey değil, insani bir şey değil, islami bir şey değil ve biz burada yıllarca güzelliklerimizi, milli ve manevi değerlerimizi anlattık. Ümit ediyorduk tekrar buna devam edeceğiz yine ümit ediyoruz devam edeceğiz. Şuanda içeride olmamız gerekiyor ama dışarıdayız."
<< Önceki Haber GYV kendi binasına giremiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER