Genelkurmay başka, Valilik başka konuştu

Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Çataklı Köyü'nde PKK'lılar tarafından silah zoru ile dağa kaçırılan 10 çocuktan 5'i bırakıldı. Genelkurmay'ın kaçırıldılar açıklamasına karşın, Valiliğin "İstanbul'a gideceklerdi' açıklaması kamuoyu tarafından ilginç bulundu.

Genelkurmay başka, Valilik başka konuştu

Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Çatak köyünde gece yarısı gelen PKK’lıların 10 çocuğu silah zoru ile dağa kaçırdığı iddialarıyla ilgili Muş Valisi Vedat Büyükersoy, "Çalışmak için İstanbul'a gitmek üzere köyden ayrıldılar." dedi. Genelkurmay'ın sitesinde ise PKK'lılarla ilgili, "12 ila 15 arasında olan 10 çocuğu yanlarına alarak götürmüşlerdir." açıklaması yapılmıştı.

Çatak köyüne gece yarısı gelen PKK’lıların 1 kız ve 9 erkek çocuğunu dağa kaçırdığı iddia edilmişti. PKK’nın kaçırdığı iddia edilen 10 çocuktan 5’ni bugün bırakıldı.

PKK’nın çocuk kaçırmaları ile ilgili iddialara yazılı bir açıklama ile cevap veren Muş Valiliği 5 çocuğun çalışmak için İstanbul’a gitmek üzere köyden ayrıldığını söyledi. Muş Valisi Vedat Büyükersoy imzası ile yapılan açıklamada şöyle denildi: "07 Eylül 2014 tarihinde saat 23.00 civarında, Muş-Bulanık Çataklı köyünde BTÖ mensuplarınca kaçırıldığı iddia edilen yaşları 11 ile 20 arasında değişen 10 kişi (1 kız, 9 erkek) ile ilgili yapılan araştırmalar devam ederken çocuklardan 5’inin 08 Eylül 2014 günü saat 22.00 sıralarında köylerine geri döndükleri aileleri tarafından Jandarmaya bildirilmiştir. Jandarma tarafından Çataklı köyünde yapılan tahkikatta; çocukların çalışmak için İstanbul’a gitmek üzere köyden ayrıldıkları ancak paraları olmadığı için geri döndüklerini beyan ettikleri tespit edilmiştir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.” 

5 ÇOCUK EVLERİNE DÖNDÜ

PKK'lıların giderken 1'i kız olmak üzere yaşları 12- 15 arasında değişen 10 çocuğu yanlarına alıp götürdüğü iddia edilmişti. Dün gece bırakılan çocuklardan R.T., A.T.,A.K., M.Ç. ile kız çocuğu R.T.'nin evlerine döndüğü açıklanırken çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

GENELKURMAY: KAÇIRILDILAR

Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında yer alan açılamada ise, 7 Eylül 2014 gece geç saatlerde, Muş/Bulanık Erentepe Beldesi Çataklı Köyü'ne gelen bir grup PKK'lının köylüleri camide toplayarak propaganda yaptıkları köylülerin kendilerine destek vermelerini istedikleri yer almıştı. Genelkurmay, "Bilahare anılan terörist grup, köyden birisi kız olmak üzere yaşları 12 ila 15 arasında olan 10 çocuğu yanlarına alarak götürmüşlerdir" açıklamasını yapmıştı.

DHA-CİHAN
<< Önceki Haber Genelkurmay başka, Valilik başka konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER