Görevden alınan polislere şok uygulama!

İçişleri Bakan Efkan Ala’nın talimatıyla Emniyet teşkilatında 28 Şubat sürecinde bile görülmemiş bir uygulama başlatıldı.

Görevden alınan polislere şok uygulama!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası TEM, KOM ve İstihbarat gibi operasyonel birimlerden alınarak pasif göreve getirilen ve yaklaşık 500 emniyet mensubuna il dışına çıkma yasağı ve her gün saat 14.00’te bulundukları ilin emniyet müdürlüğüne giderek imza atma mecburiyeti getirildi.

Edinilen bilgilere göre, görevden alınan müdürler, imzanın haftada bir atılması ve ikamet adreslerinin bulunduğu karakollara gidilmesi için talepte bulundu. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü, bu talebi kabul etmedi. Bununla ilgili de il emniyet müdürlüklerine yazı yazılarak, personelin belirlenen saatlerde imza atmasının zorunlu olduğuna dikkat çekildi. Bir teşkilat mensubu, “Biz vatan haini ya da birer suçlu muyuz ki, her gün imzaya geliyoruz? Şüpheli ve tutuksuz yargılanan bazı kişiler haftada bir gün karakollara gelip imza atarken biz her gün imza atıyoruz.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Zaman gazetesinin haberine göre, Ankara’da Terör ve İstihbarat Şube müdürlüklerinde görevli 7 müdürün daha tasfiyeyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldığı öğrenildi. Söz konusu müdürlere 15 günlük süreyle başka illerdeki şube müdürlüklerini ‘denetleme’ görevi verildi. Öte yandan İçişleri Bakanlığı, 30 ilde ‘usulsüz dinleme’ yapıldığı iddialarını araştırmak üzere soruşturma başlattı. Bunun için 3 polis başmüfettişi 2 de mülkiye müfettişi görevlendirildi.

<< Önceki Haber Görevden alınan polislere şok uygulama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER