Görürseniz hemen polisi arayın!

Saldırganın robot resmi çizildi, özel ekip 24 saat iz sürüyor .

Görürseniz hemen polisi arayın!

İstanbul Samatya'da son 2 ayda dikkat çekici saldırılar meydana geldi. Yaşlı ve yalnız kadınların evine girdiği tespit edilen şahıs, önce dövüyor sonra da ziynet eşyalarını çalıyor. Semtte son iki ayda yaşanan beş ayrı olayın mağdurlarından 2'si Türk, 3'ü Ermeni asıllı.

İlk saldırı aralık ayı başında 87 yaşındaki Tuivant A.'ya yapıldı. Yaşlı kadın eve girerken saldırıya uğradı. Gaspçı, yaşlı kadının üzerindeki ziynet eşyalarını alıp kayıplara karıştı. Bu saldırının ardından 28 Aralık'ta ikinci saldırı meydana geldi. Bu kez 85 yaşındaki Maritsa K. isimli kadın evine girerken bıçaklanarak öldürüldü. Yaşlı kadınları hedef alan saldırganın yakalanması için çalışma başlatan polis, araştırmalarını sürdürürken üçüncü saldırı gerçekleşti. Yaşlı bir kadın otomobille kaçırılmak istendi. Yüzü maskeli olduğu söylenen gaspçı günler sonra yine sahneye çıktı ve aynı yöntemle yine yaşlı bir kadına saldırdı. Son saldırısında ise Sultan A.'yı hedef alan saldırgan; komşuların yetişmesi üzerine evden birşey alamadan kaçarken, bıçaklanan kadın hastaneye kaldırıldı.

Semtte arka arkaya yaşanan saldırılar İstanbul polisini alarma geçirdi. Saldırılarla ilgili önce Asayiş Şube ekipleri devreye girdi. Saldırıların hırsızlık mı yoksa farklı bir amaçla mı gerçekleştirildiği yönünde çalışma yapıldı. Başka boyutlarının olup olmadığının da incelenmesi için İstihbarat ve Terör birimleri de devreye girdi. Çok yönlü araştırma başlatan İstanbul polisi, olayları adım adım incelemeye aldı. Kurulan özel bir ekip delilleri titizlikle topladı. Yaralı kurtulan kadınlar ile görgü tanıklarının ifadeleri alındı. Sonuçta bütün olaylardaki saldırganın aynı kişi olduğu tespit edildi. Habertürk'te yer alan habere göre polis, ifadeler doğrultusunda saldırganın robot resmini çizdi. 1.70 metre boylarındaki saldırganın, renkli gözlü olduğu bildirildi. Robot resim, tüm emniyet birimlerine dağıtıldı.
<< Önceki Haber Görürseniz hemen polisi arayın! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER