Gül görevi Erdoğan'a devretti

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veda konuşmasında eşine uzun uzun teşekkür etmesi, Hayrunnisa Gül'ün geçen hafta yaptığı "Saygısızlıkları biliyorum, intifada başlatacağım" sözlerini akıllara getirdi.

Gül görevi Erdoğan'a devretti

Köşk'teki devir-teslim töreninde konuşan 11. Cumhurbaşakanı Abdullah Gül'ün veda konuşmasında Eşi Hayrunnisa Gül Hanımefendi'ye özel olarak uzun uzun teşekkür etmesi, geçen hafta yaptığı "İntifada başlatacağım" çıkışına destek olarak değerlendirildi.

Köşk'teki törende konuşan Gül şunları söyledi:

"Görevimi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devretmekten büyük şeref duyuyorum. Bu münasebetle düzenlenen tören benim için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Katılarak bizi onurlandıran misafirlere hoş geldiniz diyorum. Aramızda bulunan Cumhurbaşkanlarını selamlıyorum. Burada hazır bulunan ülkemizin seçkin zevatını muhabbetle selamlıyorum. Görev sürem boyunca uyum içinde çalıştığım yasama yürütme ve yargı organları ve STK mensuplarına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu süre içinde ikili ilişkilerimiz geliştirme ve dünya barışına katkı için işbirliği yaptığım dünya liderlerine şükranlarımı sunuyorum. Bugünkü törenin önemli bir özelliği var. Türkiye'nin 12. cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan değerli kardeşimle 40 yılı aşan bir dava arkadaşlığımız dostluğumuz beraberliğimiz ve çalışma mesaimiz var. 40 yılı aşan dediğime göre yarım asra yakın beraberliğimiz var. Böyle bir arkadaşıma devrediyorum. Sayın cumhurbaşkanının liderlik yeteneklerinin vatan aşkını millet sevgisini en yakından bilenlerdenim. Son 14 yıl boyunca önce partimizi birlikte kurduk değişik görevlerde beraber çalıştık. Gururla söylemek isterim ki 14 yıl cumhuriyet tarihimizin en parlak dönemi arasında yer aldı.

11 yıl önce başbakanlık görevini devrettiğim gibi. Sayın cumhurbaşkanının liderliğinde güçlü ve istikrarlı Türkiye’nin huzuru kavuşacağına inanıyorum. Türkiye’nin daha güçlü itibarlı ve müreffeh olmasına bölgenin çıkarı için de büyük ihtiyaç vardır. Bu vesile ile milletimin insanlığın daha iyi bir geleceğe inancımı tekrarlamak istiyorum.

İlk dua aileme, anneme babama. Sonra da eşime yükümü çekti. Şerefle Kayseri’yi temsil ettiğim eve uğramadığım dönemde çocukları o yetiştirdi. O zaman ben artık milletin çocuklarını kurtarmak için uğraşacağım sen de bizim çocukları kurtar dedim. Onu en güzel şekilde yaptı. Bizlerin eşlerinin de görevleri oluyor. Devleti ve milleti temsil olduğunda her türlü titizliği gayreti gösterdi. Bundan dolayı da önce kendisine çocuklarıma kardeşlerime yakın akrabalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum."
<< Önceki Haber Gül görevi Erdoğan'a devretti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER