'Havuz medyası'na bir yalanlama da Reha Çamuroğlu'ndan

Eski AK Parti milletvekili Reha Çamuroğlu, Daily Sabah gazetesinin Cumhurbaşkanlığı sarayında verilen Muharrem Aşı iftarını konu alan haberde, kendi adının verilerek, geçmişte verdiği bir demecin sanki yeniymiş gibi aktarıldığını söyledi...

'Havuz medyası'na bir yalanlama da Reha Çamuroğlu'ndan

Daily Sabah gazetesi, eski AK Parti Milletvekili Reha Çamuroğlu ile ilgili uydurma bir habere imza attı. İngilizce yayınlanan gazetede, Reha Çamuroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı sarayında verilen Muharrem Aşı iftarına katıldığı ve hükümetin Alevi açılımı ile ilgili demeç verdiği aktarıldı. Haberde, Çamuroğlu’nun ağzından “AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu geçenlerde hükümetin Alevi vatandaşları resmen kucaklayacağı bir dizi proje içerisinde olduklarını söyledi. Çamuroğlu ayrıca tüm Alevilerin hükümet tarafından başlatılan projelere karşı olduklarına dair bir yanlış anlama olduğuna değindi. Vatandaşların, hükümet tarafından yakında somut adımlar atılmasını beklemesi gerektiğine işaret eden Çamuroğlu, ‘Hükümet karşılıklı güven ve hüsnüniyeti sağlayacak.’ dedi.” ifadelerine yer verildi. 

Oysa Reha Çamuroğlu, iftarın verildiği saatte bir televizyon kanalında canlı yayındaydı. Haberi görünce şaşırdığını anlatan Çamuroğlu, yalan haberle ilgili, “Ben Daily Sabah’a böyle bir demeç vermedim. Daily Sabah’ın ya da Sabah gazetesinin herhangi bir muhabirini birkaç senedir görmedim. Sanki iftara katılmışım gibi bir hava da verilmiş. Ben o saatlerde canlı yayındaydım. Neresinden bakarsanız tuhaf.” şeklinde konuştu. 

Haberin hangi amaçla yapıldığını anlamaya çalıştığını belirten Çamuroğlu, iki ihtimali şöyle ifade etti: “Ya çok acemi bir muhabir masa üstünde bir haber yapmaya kalkıştı. Eski iftarlara bakıp herhalde oradan bir şey mi uydurmaya çalıştı? Ya böyle bir şey var ya da insanların zihninde farklı bir Reha Çamuroğlu oluşturmak istiyorlar. Farklı bir Alevi meselesi oluşturmak istiyorlar. Neresinden bakarsanız doğru olmayan bir haber var. Ama bilinçli mi yapıldı, yoksa acemi bir muhabirin elinden mi çıktı. Hiç aramadım bile. Yani gerek görmedim. Çünkü o kadar çok körleme haberler yapıyorlar ki!” 

‘HÜKÜMET ALEVİLERDEN ÖZÜR DİLEMELİ’

Haberde belirtildiği gibi hükümetin Alevilere yönelik politikalarına katılmadığını kaydeden Çamuroğlu, şunları söyledi: Benim Alevi konusundaki görüşlerim geçen hafta taraf gazetesine verdiğim bir röportajda dün akşam Bugün Tv’de bir saat boyunca yaptığımız söyleşide çok açık olarak kamuoyu ile paylaştığım görüşlerim vardı. Meraklısı bunları arayıp bulabilir. Daily Sabah’ta benim görüşüm olarak yayınlanan şeylere ben asla katılmıyorum. Hükümetin Alevi açılımını samimi bulabilmem için son 7 yıldır özellikle de son 3 yıldır yapılan açıklamalar için özür dilenmelidir. Aleviler çok ayrımcılığa ve tahkire uğramıştır. Önce bunun yaraları kapatılmalıdır.”  CİHAN
<< Önceki Haber 'Havuz medyası'na bir yalanlama da Reha Çamuroğlu'ndan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER