Hükümet yanlısı platforma yapılan kıyak büyük tepki çekti

Yargıda Birlik Platformu’na destek için devletin imkanları kullanıldığı iddia edildi.

Müsteşar ve Başsavcılar iktidara yakın grubun toplantısında!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, devletin imkânlarıyla tahsis edildiği iddia edilen otobüsle, hükümetin desteklediği Yargıda Birlik Platformu’nun aday tanıtımı için Ankara’ya hâkim ve savcıları götürdü. Yolculuk boyunca otobüsün etrafındaki yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

'MESAJLARI BİLE DEVLETİN İMKANIYLA ATMIŞLAR'

Zaman'ın haberine göre; adlî ve idarî yargıda görev yapan yaklaşık 13 bin 500 hâkim ve savcı, 12 Ekim’de 22 kişilik Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) 10 üyesini seçmek üzere sandık başına gidecek. Şu ana kadar YARSAV (Yargıçlar ve Savcılar Birliği) ve hükümete yakın olduğu belirtilen Yargıda Birlik Platformu (YBP) adaylarını açıkladı. Devlet imkanlarını kullanmasıyla gündeme gelen bu grubun tüm toplantılarına Adalet Bakanlığı’nın üst düzey bürokratlarının katılması, hâkim ve savcılara siyasî, birtakım vaatlerde bulunmaları eleştiri konusu olmuştu. Platformun tüm bu tartışmalı çalışmalarına bir yenisi eklendi. Yaklaşan HSYK seçimleri öncesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adliyesi’nde görevli hâkim ve savcıların cep telefonlarına mesaj göndererek, Yargıda Birlik Platformu’nun Ankara’daki aday tanıtım toplantısına katılmak isteyenlere araç tahsis edileceğini belirtmişti. Söz konusu mesajın devlet imkanları kullanılarak atılması hukuk çevrelerince eleştiri konusu olmuştu. İstanbul Başsavcılığı, mesajda belirtildiği gibi dün gece saat 01.00 sularında yargı mensuplarının Ataköy ve Başakşehir’de bulunan lojmanlarının önünden otobüs kaldırdı. Gece yarısından sonra lojman çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. HSYK SEÇİMLERİNE İKTİDAR ABLUKASI

İktidarın HSYK seçimleri için bütün imkanları seferber ettiği günlerdir kamuoyunda tartışılıyor. HSYK'nın seçimle belirlenecek 10 üyesi için oy kullanacak hakim ve savcılar adeta abluka altında.

İKTİDARA YAKIN GRUBUN TOPLANTISI ANKARA'DA YAPILDI

İktidarın desteklediği yargıda birlik platformunun aday tanıtım toplantısı Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Ancak toplantıda bulunan isimler seçimlere şimdiden gölge düşmesine neden oldu. ÖN SIRADA OTURDULAR
Hakim ve savcıların özgür iradeleriyle oy kullanacakları seçimlerde tarafsız olmaları gereken adalet bakanlığı müsteşarı kenan ipek ile istanbul cumhuriyet başsavcısı hadi salihoğlu ve ankara cumhuriyet başsavcısı fethi şimşek, iktidara yakın grubun toplantısının en ön sırasında oturdular.  HAKİM VE SAVCILARA GÖZDAĞI MI ?
Oy kullanacak tüm hakim ve savcılara adeta mesaj niteliği taşıyan bu görüntü yargı çevrelerince seçime şimdiden gölge düştüğü yorumlarına yol açtı.

YBP ADAYI 'MİLLİ GÜVENLİK KRİZİ' İDDİASINDA BULUNDU

Öte yandan Yargıda Birlik Platformu, HSYK seçimi aday tanıtım toplantısını Ankara’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yaptı. Toplantıya Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Fethi Şimşek’in yanı sıra çok sayıda isim katıldı. Toplantıda konuşma yapan YBP adayı ve HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz, yargı camiası üzerinde karanlık gölgeler bulunduğunu savunarak, paralel hesaplar yapıldığını iddia etti. YBP’nin yargı için umut ve aslına rücu imkanı olarak görüldüğünü öne süren Yılmaz, isim vermeden 17 Aralık yolsuzluk soruşturması ve sonrası yaşananları ‘milli güvenlik krizi’ olarak tanımladı. Yılmaz, “Ülkemizin güvenliği konusunda ciddi bir endişe doğmuşsa, bu endişe sadece hükümette değil, farklı ideoloji ve inanç mensuplarında da hasıl olmuşsa burada ciddi bir sorun var demektir. Bu yüzden bir yanlıştan dolayı başka bir yanlışa rıza göstermek yok.” ifadelerini kullandı.

'YÜRÜTMEYLE UYUMLU ÇALIŞACAĞIZ'

Hükümetin desteklediği platformun adayı Yılmaz, konuşmasında yürütmeyle uyumlu çalışacaklarının altını çizdi. 11. cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde düzenlenen Cumhuriyet mitingleri sırasında gündeme gelen ‘Tehlikenin farkında mısınız?’ sloganını hatırlatan Yılmaz, “Tehlikenin farkındayız. Çünkü bunun milli bir konu olduğunun farkındayız. Bunun bir güvenlik sorunu olduğunun, bunun bir demokrasi karşıtı kalkışma olduğunun farkındayız.” şeklinde konuştu. Toplantı bitiminde gazetecilerin YBP’nin finanse edilmesiyle ilgili soruyu cevaplayan Yılmaz, masrafların platform üyeleri arasında toplanan ücretlerle karşılandığını söyledi.
<< Önceki Haber Hükümet yanlısı platforma yapılan kıyak büyük tepki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER