İlk kar tatili haberi geldi

Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verilecek, hamile ve engelli kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.

İlk kar tatili haberi geldi

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verilecek, hamile ve engelli kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.

Valilikten yapılan açıklamada, dünden itibaren kar yağışının etkili olduğu kentte eğitime merkez ilçe, bağlı belde ve köylerde yarın ara verileceği, hamilelerle engelli kamu çalışanlarının da yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Vali Ali Kaban da Twitter'dan eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu:
Kaban, "Hava soğuk, kar yağıyor, fırtına var. Yarın okullar tatil. Evde annemizi üzmeyelim çocuklar" mesajını paylaştı.


BİNGÖL'DE 35 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI  

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlçeye bağlı 35 köy yolu aşırı kar yağışından dolayı ulaşıma kapanırken, Bingöl Erzurum karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor. İlçe merkezinde kalınlığı 50 santime ulaşan kar, ulaşımı sekteye uğrattı. Karlıova Erzurum karayolu zaman zaman trafiğe kapanırken, Karlıova Bingöl arası Hacılar köyü mevkiinde yoğun kar yağışı nedeniyle araçlar mahsur kaldı. Karayolları ekiplerince kar kürüme çalışmaları devam ederken, ulaşım tek şeritli sağlandı. Belediye ekipleri ilçe merkezinde karla mücadele çalışmalarına devam ederken, İl Özel İdaresi ekipleri aşırı kar yağışından dolayı kapanan 35 köy yolunu ulaşıma açmaya çalışıyor. Trafik ekipleri karayolunda seyreden araçları denetleyerek kar lastiği ve zinciri bulunmayan araçların geçişine izin vermezken, Bingöl merkezinde yüksek kesimler beyaza büründü. Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü merkezde, kar yağışı devam ediyor.

BURSA'DA KARLA MÜCADELE  

Bursa'da dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı özellikle Bursa'nın Kestel ilçesi dağ köylerinde etkili olurken 6 köy yolunu ulaşıma kapattı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler aralıksız olarak yol açma çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak kapalı olan köy yollarını yeniden açtılar. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, Tarım ve Köy Hizmetleri Daire Başkanı İsmail Aksoy ekiplerin  karla mücadele çalışmalarını yerinde incelemek için Kestel Kazancı, Alaçam, Orhaniye ve Osmaniye  köylerinde incelemelerde bulundular.

MUŞ'TA 9 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Muş'ta dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı yaşamı sonrası kar kalınlığı şehir merkezinde 7, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye ulaştı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar yağışı sebebiyle il genelinde 9 köy ve 22 mezra yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Karla mücadele çalışmaları için ekiplerin hazır olduğunu belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentin güney kesiminde yer alan dağlık bölgedeki Üçevler grup köy yolunun ulaşıma kapandığını, bölgedeki 9 köy ve 22 mezra yolunun ulaşımının, alternatif yol olan Muş-Kulp karayolu üzerinden sağlandığını kaydetti. Yentür, ulaşıma kapanan köy yollarında çalışmalara hemen başlanacağını söyledi. Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede ise şehir merkezinde kar kalınlığının fazla olmaması sebebiyle yollarda ulaşım sorunu yaşanmadığını belirtti. Dede, kar yağışının devam etmesi halinde ekiplerin kar temizleme çalışmasına başlayacaklarını söyledi.

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTIRDI   

Bolu Dağı'nda dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı bugün etkisini iyice artırırken, Yumrukaya ve Abant Kavşağı arasında yoğun kar yağışı gözlendi. Yurdu etkisi altına alan kar yağışı vatandaşlar kadar trafikteki sürücüleri de etkiledi. Bolu Dağı'nda gece boyunca aralıklarla süren kar yağışı gündüz etkisini artırdı. Yumrukaya mevkisi ile Abant Kavşağı arasında lapa lapa yağan kar hem vatandaşlara hem de sürücülere zor anlar yaşattı. Kar yağışıyla birlikte zaman zaman sis de etkili olunca görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü. Kar yağışının hafta başından itibaren etkisini iyice artırması beklenirken, Bolu Dağı'nda karayolları ekiplerinin güzergahta hazır bulunacağı belirtildi.

HAKKARİ'DE YAĞIŞLAR ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR  

Hakkari'de başlayan karla karışık yağmur hayatı olumsuz yönden etkiliyor. Akşam saatlerinde başlayan ve belirli aralıklarla etkisini sürdüren karla karışık yağmur etkisini sürdürüyor. Hakkari'nin çevresinde bulunan yüksek dağlarda 10 santim kar yağarken şehir merkezinde ise yağmur ve sisli hava hayatı olumsuz yönden etkiliyor. Karayolları Hakkari 114. Şube Şefliği yetkilileri, Hakkari-Van karayolunu kullanan sürücülerin olası kaya düşmelerine karşı dikkatli olması uyarısında bulundular. Hakkari Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri ise, karla karışık yağmurun iki gün daha devam edeceğini belirttiler.

ZONGULDAK EREĞLİ'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kar yağışı nedeniyle pazartesi günü ilk, orta, lise ve köy okullarının tatil edildiği bildirildi.

<< Önceki Haber İlk kar tatili haberi geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER